Advert
Advert
Advert
ÇÖZÜM BULUNUR ELBET
Burhan KURMALI

ÇÖZÜM BULUNUR ELBET

Bu içerik 1368 kez okundu.

   Sabahtan beri düşünüyorum. Bu memlekette iktidar konum değiştirmiş. Muhalefetin büyük ortağı gerek gurup toplantılarında gerek meydanlarda gerekse sosyal medyada günlerce dillendirdi öğrencilerin devletten aldığı kredilerin faizlerini… Faizleriiktidar olduklarında kaldıracaklarını, öğrencilerin sadece ana paraları meslek sahibi olduklarında ödeyeceklerini dillendirdi. İktidar savunucuları da vur abalıya misali eleştirdiler Kılıçdaroğlu’nu. Veryansın ettiler malum medya organlarından doğru top atışlarına…

            Gelen seçimlerde iktidar olma şansını her geçen gün azaltan iktidar, bütün umutlarını gençliğe bağlamış anlaşılan. Bundandır ki, Muhalefetin iktidara gelince yapmayı önerdiklerini tam olmasa da bir an önce hayata geçirmeye karar veriverdiler bir çırpıda. Ama akıllarda şu soru: İktidar, göbekten muhalefete mi bağlandı? Onlar ne derse şapadanak yerine getiriveriyorlar!

            Bence millet için hayırlı bir iş! Muhalefet öneriyor, iktidar hayata geçiriyor. Bu uyumla biz gerçekten de çağ atlarız vallahi!

            Memurunu, emeklisini, emekçisini yok hükmünde sayan bir iktidarı hizaya getirmek gerçekten de zorun zoru. Kendi milletvekili, aldığı maaşın yetmediğini haykırırken, asgari ücretle yaşam mücadelesi verenlerle adeta dalga geçiyor… Şaka gibi!

            Her alanda çağ atladıklarını söyleyenler, açtıkları hava limanlarının birer birer kapatıldığını sanırım görmüyorlar. Deli Dumrul misali, geçenden para alırken geçmeyenden de almayı ihmal etmiyorlar. Yap,işlet, devret babında yaptırdıkları şehir hastanelerine gülük hasta sayısı vaat eden bir iktidardan söz ediyorum. Köprülerden geçecek araç sayısı garantisi veren iktidardan.. Keşke ağa babalarına verdikleri garantilerin onda birini de memleketin yüzde doksanını oluşturan geçim derdindeki insanlarımıza da gösterseler…

            “Bay Kemal…” diyerek söze başlayan iktidar sahibi, insanları galiba akıl tutulmasında zannediyor. Bu millet evet, akşam yediğini unutur! Kendisini aşağılayanı, yok sayanı ekmeğine biraz yağ sürünce unutur! Unutur da bir lokma ekmeğe muhtaç edenleri unutmaz asla!

            Her zaman söylüyorum: Geliyor gelmekte olan!

            Ufukta sandık görüldü artık. Bundan geriye dönüş yok!

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ