Advert
Advert
Advert
BUNDAN BÖYLE…

BUNDAN BÖYLE…

Bu içerik 2456 kez okundu.

    Bir iktidar düşünün! Yandaşlarından başkalarıyla iletişim kurmuyor. Kendine muhalefet edeni yok hükmünde sayıyor. Ben ne dersem o olur diyor! Ben düşünürüm, projeleri ben yaparım, icap ederse can alır, kan dökerim diyor! Terörle mücadeleye tamam da her yan yerle bir ediliyor, her gün yiten canlar, ağlayan analar, öksüz kalan çocuklar…

   Terör biraz durur gibi olunca da iktidar gündemi hemen değiştiriyor, bütün bunların sorumlusuymuş gibi CHP’ye veryansın ediyor. Yetmiyor kolluk kuvvetlerini salıyor! Gazla, copla, sille tokat girişiyor CHP’lilere…

   Son örneğini Bolu’da yaşadık. Milli Eğitim Müdürünün densizliğini protesto eden CHP’liler üzerine saldırdı kolluk kuvvetleri. Milletvekili ve bazı yurttaşlar, gazdan etkilenip hastaneye kaldırıldı. Toplum üzerinde amansız bir baskı uygulanıyor. Ayrıştırma, insanları birbirine düşman etme gayretleri doruğa çıktı neredeyse. Cumhuriyet değerleri üzerine alabildiğine bir yok etme politikası geliştiriliyor. Önce birileri tarafından seslendiriliyor, sonra da iktidar güçleri tarafından hepten bertaraf ediliyor. Ulusal bayramlarımızın başına gelenler ortada!

   Eğitim sistemi üzerine oyunlar da doruk yaptı. Özellikle okul müdürleri tarafından kamuoyuna taşınan sözüm ona yanlışlıklar, sanki eğitim sisteminin laik ve çağdaş oluşundan kaynaklanıyormuş gibi gösterilerek gerici ve baskıcı eğitim sistemine geçişin temelleri atılıyor.  Bu amaçla da özellikle Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri model seçiliyor. Öğretmen yetiştiren liseleri zaten kapattılar tümden. Şimdi de sıra Öğretmen yetiştiren Eğitim Fakültelerine geldi. Atanmayı bekleyen neredeyse üç yüz binden fazla öğretmen adayı varken sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağının açıklanması da, iktidarın fakültelerde yetişen öğretmenlere güvenmediğinin bir başka işareti değil mi?

    Bir taşla iki kuş vurmanın adıdır bu aynı zamanda. Yarı maaşla tam iş yaptıracaksın ücretli ve sözleşmeli öğretmenlere. Olmadı atıvereceksin işten sözleşmelerini feshederek!

   Ülke turizmi çökmüş, ekonomik darboğaz içine girdik gireceğiz. Geçim sıkıntısı, işsizlik had safhadayken iktidarın işi gücü kendine muhaliflerle uğraşmak oldu artık. Bir dahaki seçimi alamam korkusu sarmış anlaşılan içini!

   Bahçeli’ye de şaşıyorum doğrusu. Yahu kongre bal gibi yapıldı işte. Üçte iki çoğunlukla toplandı hem de. Yani sana kala kala üçün biri kalmış, hala abuk sabuk konuşuyorsun! 1o Temmuz’u bekle de gör yahu! Ne o öyle tehdit gibi açıklamalar. Kimin ekmeğine yağ sürdüğünün farkında değil misin daha!

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM