Advert
Advert
Advert
SİNOP GÜNLÜĞÜ-2

SİNOP GÜNLÜĞÜ-2

Bu içerik 2651 kez okundu.

    Pazar günü Taksim Meydanında son yılların en görkemli mitingi yapıldı. CHP, mitingde parti bayraklarını, flamalarını kullanmadı. Demokrasi ve özgürlüklerden yana olan herkesi ayrımsız alana davet etti. Bu davete sivil toplum örgütlerinden büyük çoğunluğu da katıldı. AKP de belirli sayıdaki temsilcisiyle mitinge katıldı. Böle bir durum, gerçekten de Cumhuriyet tarihinin belki de ilk defa rastlanılan bir durumuydu. Gerçi anımsadığım kadarıyla Bir Mayıs kutlamalarına sol ve sağ sendikalar birlikte katılmışlardı. Son yıllarda bu durumu göremez olmuştuk nedense! Umarım bu demokrasi ve özgürlüklerde birliktelik bundan böyle kesintisiz devam eder. Çünkü bu ülke hepimizin… Ve bu ülkede huzur ve refah içinde yaşamak hepimizin hakkı değil mi?

    Mitinge katılmayı çok istiyordum. Torunumun hastalığı, eşimin hastalığı üst üste gelince olmadı. Televizyondan izlemekle yetindim sadece… Günlerdir televizyon haber kanallarında neredeyse günün yirmi dört saati darbe üzerine haberlerle dolu. Darbe önü ve sonrası çekilen görüntüler sansürsüz izletiliyor. Oysa IŞID saldırıları, PKK saldırıları sonrası ekranlar anında karartılıyordu.Doğrusu gerçeklerin örtbas edilmemesi elbette… Ama aynı durumun diğer terör örgütlerinin eylemleri için de geçerli olması gerekmez miydi?

    Mitingde Kılıçdaroğlu on maddelik Taksim Manifestosu okudu ve ardından bu manifestoyu mitinge katılanların oylarına sundu. Elbette görülmemiş bir çoğunlukla kabul edildi manifesto. Katılanlar, demokrasiye, özgürlüklere, insanca yaşamaya evet oylarıyla desteklerini sundular. Merakım, AKP’lilerin bu konuda destekleri var mı acaba? Zaman her şeyin ilacıdır elbette. Onu da göreceğiz elbette…

    Sinop’ta hava sıcak… Havanın sıcağına aldırmayan halk, akşamları valilik binası önünde toplanıyor. Çeşitli konuşmalarla ve sloganlarla FETÖ’nün darbe girişimi lanetleniyor. Demokrasi nöbeti, daha uzun süre devam edeceğe benziyor. Darbe girişiminden bu yana Sinop’a tatile gelenler şehri terk etmeye başladılar. Bu terk edişin ardında birçok korkular yatıyor sanırım. Hayatın normale döneceği günleri dört gözle bekliyoruz bütün Sinoplularla birlikte.

    Çiçekler içinde, sisten pustan uzak, güneşli günleri göreceğiz…

    Bunun için birliğe, beraberliğe, dayanışmaya, çıkarsız, umarsız ülkemizi her şeyin üstünde tutmaya gereksinimimiz var. “Önce insan – Önce birlik – Önce Türkiye” olmazsa olmazımız…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL