Advert
Advert
Advert
AYRIŞTIRMA DEĞİL, UZLAŞTIRMA VE BİRLEŞTİRME…

AYRIŞTIRMA DEĞİL, UZLAŞTIRMA VE BİRLEŞTİRME…

Bu içerik 2606 kez okundu.

  “Devlet yönetiminde, dil, kültür, inanç ve yaşam tarzları arasında ayrım yapmaksızın Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı ortak paydası esas alınacak.

   Kamu hizmetlerinde eşitlikçi bir anlayışla hareket edecek ve farklılıklara saygılı davranılacak.

   Korku ve kuşku üzerine kurulu siyaset anlayışı ortadan kaldırılacak, güven, diyalog ve karşılıklı anlayış kültürü yerleştirilecek.

   Kutuplaştırıcı anlayışı ortadan kaldırarak, toplumsal barış tesis edilecek.

   Yasal düzenlemeler ve yaptırımlar yoluyla, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı tüm ayrımcılıklara karşı kararlı bir biçimde mücadele edilecek.

   Yurttaşları, özellikle gençleri “olağan şüpheliler” olarak gören ve sindirmeye çalışan, yaşam tarzlarına müdahale eden anlayışlara son verilecek…”

   Yukarıdaki alıntı, CHP’nin Kasım 2015 Seçim Bildirgesi’nden. Tüm yurttaşlara ulaştırılamadığından, seçim gezilerinde ayrıntılı biçimde anlatılamadığından CHP’nin bu ülkenin demiri, çimentosu, kumu, çakılı kısacası ülkenin sigortası olduğu gerçeği de halka yansıtılamamıştır. Bu üzüntü verici bir durumdur. Yurttaş CHP’yi tanımazsa, projesini, programını bilmezse ne diye oy versin CHP’ye?

   Binlerce parti eğitimcisi yetiştirildi. Bu eğitimcilerin görevi salt seçime yönelik çalışmalar yapmak olmamalı bence. Uygun ortam ve koşullar sağlanarak Halk Okulları’nda yurttaşlara partiyi tanıtmak. Yurttaşları bilinçli bir biçimde seçimlere götürmeyi amaç edinen bir eğitim programı uygulamaya konmalıdır. Bu konuda genel merkez yöneticilerine de sözüm var elbette. Enerjimizi parti içi sorunlarla mücadele ederek harcamayalım. Bir seferberlik duygusu içinde “Önce insan, önce birlik, önce Türkiye” şiarıyla iktidar yolunu açalım. Emin olun ki halk ilgi bekliyor bizden. Sorunlarını dinleyen ve karınca kararınca çözüme gidecek yolu gösterebilen anlayışlar bekliyor…

   Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, kimseyi üzmek, karşımıza almak gibi bir lüksümüz yok artık. Memleket elden gidiyor. İç savaşın eşiğine getirildik. Etnik ayrımcılık, inanç ayrımcılığı, siyasal ayrımcılık derken bölüne bölüne yok olmanın eşiğine geldik. Bu girdaptan kurtulmanın yolu laik, demokratik, parlamenter sistemle ülkenin yönetilmesidir. Hukuk devleti olmakla, tüm inançlara eşit mesafede durmakla ancak birlik ve beraberliğimizi yeniden inşa edebiliriz…

   CHP’nin tüm birimlerini, yine yeniden etkili bir “Önce Türkiye” mücadelesine davet ediyorum. Bu uğurda bir nefer gibi çalışacağım garantisini de önce ben veriyorum.

 

   Haydi iş başına!

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL