Advert
Advert
Advert
BİRAZ SAYGI LÜTFEN…

BİRAZ SAYGI LÜTFEN…

Bu içerik 1999 kez okundu.

   Türk sinemasının ünlü oyuncusu Tarık Akan’ı yitirdik geçtiğimiz günlerde. Cenaze töreni yapıldı. Yüz binlerce kişi katıldı törene. Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda, Teşfikiye Camisi’nde ve Mezarda… Onun sinemaya katkıları, sanatçı kişiliği ve siyasi kimliği üzerine konuşmalar yapıldı. Yapılan dini tören ardından da defnedildi… Buraya kadar tamam da ya sonrası?

   Çok malum bir TV kanalında sabah kuşağı yayını gerçekten çok iğrençti. Tarık Akan’ı etkisizleştirme, onu itibarsızlaştırma adına ne geliyorsa onu yapma gayreti gösterildi. Moderatör, konukları, program sunucusu ölünün ardından ağza alınmayacak ne varsa döktüler bir bir… Ve Tarık   Akan’ın dargın olduğu kardeşiyle de yaptıkları söyleşiyi de yayınlayarak arzu ettikleri itibarsızlaştırma çabalarına devam ettiler…

   Neymiş efendim? Sosyalist, devrimci olan biri çocuğunu Amerika’da okutur muymuş hiç! Yakışır mıymış böyle bir durum… Şimdi soralım o şarlatanlara:

   Olanak bulup da çocuklarını Amerika’da okutmayan var mı?

   Siyasi liderlerin çocuklarına bir bakın hele!

   Amerika’da çocuk okutmanın Tarık Akan’ın sanatçı kişiliğine ne zararı var?

   Bir de okul meselesi elbette. Kardeşi çıkmış, o okulda benim de yüzde bilmem kaçlık bir hakkım var. Mahkemede hakkımı alacağım diyor. Böyle bir açıklamaya ne gerek vardı acaba? Hakkın varsa alırsın elbette. Bu konuyu polemik meselesi yapmanın ne alemi var tanrı aşkına!

Sanatçısını ucube olarak görenlerin hiç de az olmadığı bir ülkede yaşıyoruz.

   Heykele başörtüsü takan, kıyafet giydiren sapkınların olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

   Yazarına, çizerine, kitabına, gazetesine fiili suçlu gibi bakan bir memlekette yaşıyoruz.

   Gâvur icadı diyerek matbaasını yüz yıldan fazla hapseden bir memlekette yaşıyoruz.

   Sanatçısını faili meçhul cinayetlere kurban veren bir memlekette yaşıyoruz.

   Oysa Atatürk, sanattan yoksun bir milletin yaşam damarlarından birini yitirdiğini söylemişti yıllar yıllar önce…

   Işıklar içinde yat Tarık Akan!..

   Otobüslerde bayanların yolculuk yapması da sorun oldu artık. Hele toplu taşıma araçlarına şortla giren bayanlara saldırılıyor göz göre göre… Sahillerde sere serpe dolaşan insanlarımıza saygı gösteren bazı zevatlar, sahil dışı kentlerde kısa kollulara, şortlulara bile tahammül edemiyor. Bu nasıl bir zihniyettir anlamadım gitti! Bayana tekme atan meczup önce yakalandı, serbest bırakıldı. Sonra yeniden yakalandı ve tutuklandı. Kendisine sorulan soruya yüzsüzce pişman olacak bir hareket yapmadım ben diyebiliyor. Eminim ki kısa bir süre tutukluluktan sonra ilk mahkemede yine serbest kalacak! Çünkü benim güzel memleketimde kadınlara biçilen değer zerre kadar bile değil…

 

 

            

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM