Advert
Advert
Advert
AH NE FAYDA

AH NE FAYDA

Bu içerik 3078 kez okundu.

Ah ne fayda, ah ne fayda
Kefen beyaz ah ne fayda 
Bir hayına yaş dökersin 
Kadrin bilmez ah ne fayda 


Meydan kalır meydan kalır 
Yiğit ölmez meydan kalır 
Yere vurma hatırımı 
Sana kahpe meydan kalır 


Kalan kalır kalan kalır 
Giden gider kalan kalır 
Ben giderim geri gelmem 
Benden sonra kalan kalır.

 

   Akıl tutulması yaşıyoruz sanki milletçe. Yaşam koşullarımız giderek kötüleşiyor, dolar üç liranın üstüne çıktı. Pazar yerleri cep yakıyor. Emekli, dar gelirli, memur açlık sınırında neredeyse. Ülke kan gölü. Terör acımasızca can almaya devam ediyor. Darbe girişimcilerinin siyasi ayakları ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor meydanlarda. At izi it izine karışmış. Kurunun yanında yaş da yanar örneği insanlar ya mesleklerinden oluyor, ya da içeriye tıkılıyor. Öğretmenler, akademisyenler, ülkenin her meslek ve kademesinden insanlar tutuklu.

    Bütün olumsuzluklar bir bir yaşanırken ülkemde bir anda gündem değiştiriliyor, Atatürk ve cumhuriyet değerleri üzerine tartışmalar çıkarılıyor. Son örneği de Lozan Barış Anlaşması…

    Lozan’da neler oldu, neler yaşandı tarih kitaplarında sabit değil mi? Bu anlaşmadan kimler olumsuz etkilendi o da sabit! Peki neden bu konu yeniden gündeme getirildi? Neden bu anlaşmanın ülkemizdeki önderleri yerin dibine geçiriliyor? Anlaşılır gibi değil!

    Bu güne kadar, bağımsızlığımızın, varlığımızın, cumhuriyetimizin tapusu diye nitelendirilen Lozan Anlaşması neden şimdi tu kaka oldu? Bu konuda söz edenlerden daha anlaşılır bir açıklama beklemek ülkece hakkımızdır sanırım. Bize yanlış mı öğretildi şimdiye kadar? Ya da gücümüz vardı da hakkımızı mı alamadık?

    Şu adalar meselesi de artık temcit pilavına döndü galiba! Burnumuzun dibinde dediğimiz adaları hangi nedenlerle kaybettiğimizi de yazıyor tarih kitapları! Acaba o kitaplar bizi yanılttı mı? Bunu da açıklığa kavuştursunlar da akıl tutulması yaşamayalım değil mi?

    Kahve köşelerinde adalar muhabbetleri yapılıyor doğru ya da yanlış. Bu muhabbetleri anlamlı kılmak da yetkililerin elinde! İşin doğrusunu açıklayıverin bir bir de millet aydınlansın artık!

    Ulusal Bağımsızlığımız için verdiğimiz mücadelede elbette zaman zaman bir takım geri adımlar olmuştur. Eğer bu gün özgürüz, bağımsızız, bayrağımızı göklerde onurla dalgalandırıyoruz diyebiliyorsak bütün bunları kimlere borçlu olduğumuzu da unutmamalıyız! Onlar olmasaydı eğer, bugün kim bilir halimiz nice olurdu değil mi?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM