Advert
Advert
Advert
                                              ÖĞRETMEN

ÖĞRETMEN

Bu içerik 2074 kez okundu.

   Daracık dünyamıza yön veren, bizi biz eden öğretmen!

   Yeri geldiğinde öğrencilerini kendi çocuklarından bile üstün gören öğretmen!

   Yaşamlarımıza dokunan öğretmen!

   Aldığı üç kuruş maaşla geçinmeye çalışan değil, sürünen öğretmen!

   Üç ay boş yere maaş alıyorlar diye horlanan öğretmen!

   Toplumun en değerli varlığı öğretmen!

   Dünyanın bütün öğretmenleri gününüz kutlu olsun önce!

   Sonra da dilim döndüğünce sizi anlatayım, sorunlarınızı anlatayım bir kez daha… Anlatayım ki el âlem duysun, düşünsün!

   Bir ülkenin geleceğini belirleyen eğitim ordusudur der Mustafa Kemal Atatürk. Gerçekten de öyledir. Eğitimde ileri toplumlar tüm sorunlarını çözmüş, uygarlığın en tepesinde yerini almıştır. Savaşta yerle bir olan Almanya, önce okullar açmış, insanlarının eğitimine önem vermiştir ilkin. Ve gelinen noktada bilimde ve teknikte ileri memleketler seviyesinde yerini almış.

   Ya biz!

   Biz var olan okullarımızı kapatmakta birinciyiz dünyada. Tüm köylerimizde okullar kapatıldı. Kaynaştırma adı altında köylerdeki çocuklar şehirlere taşındı. Şehrin en ücra köşesinde bir okula yerleştirildiler. Birçok köy çocuğunu kaynaştırdılar sadece. Şehirde okuyan çocuklarla kaynaşma adeta olanaksızdı çünkü. Sabah köyden okula, akşam okuldan köye taşındılar durdular… Ve okulları kapatılan köylerde öğretmen olmayınca köylünün eğitimi imamlara kaldı. Onlar da maşallah taraf oldukları siyaseti dinle birleştirerek siyasi taraftar yetiştiriyorlar yıllar yılı. Kaderine razı, her tür olumsuzluğa göz kapayan, her işlerini olura bırakan bireyler kazandırıyorlar topluma…

   Özlük haklar noktasında bir araya gelen öğretmenlere de engel oluyor mevcut iktidarlar. Eğer öğretmen, yaşadığı zor koşullara karşı eyleme kalkışacak olsa hemen yasalara sığınıyorlar. Ya da eylem kırıcılığı adına kendilerine gönülden bağlı sendikalar kurduruyorlar. Bu hep böyle oldu. Oldu da sonunda kaybeden!

   Sendika üyesi öğretmenin sendika aidatını devlet öderse eğer, o öğretmenin özlük hakları konusunda eylem yapma hakkı pek olmuyor sanki. Devletin ona değer biçtiği ücretle, maaşla yetiniyor ister istemez. Bu bağlamda da dünyada en az maaş alan ülkeler içinde neredeyse birinci sıradayız. Öğretmene değer vermeyen bir devletin de uygarlık yolunda ilerlemesi söz konusu bile olamaz değil mi?

   Sorunlar yumağı ile başlayan bir eğitim öğretim yılına girdik. Öğretmen açığı had safhada… Yeni öğretmen alımlarında da akıl almaz söylentiler söz konusu. Basından öğrendiğim kadarıyla şaşırmamak elde değil. KPSS’de yüksek puan alan kimi öğrenciler, mülakat adı altında kendilerine yöneltilen amaçlı sorular sonunda atanamadıkları gibi, KPSS puanları da aşağılara çekiliyor komisyonların takdiri doğrultusunda. Bu uygulamada amacın ne olduğu da merak konusu!

   Yine sorunlar yumağıyla başlayan eğitim öğretim yılında tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Onların 5 Ekim Dünya Emekçi Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM