Advert
Advert
Advert
DEMEMİŞ MİYDİLER?

DEMEMİŞ MİYDİLER?

Bu içerik 2177 kez okundu.

   AKP iktidar oldu olalı demiştiler “Şu Fethullah Gülen Cemaatine dikkat edin. Dünyaya Türkçe öğretiyorum diye yola çıkanlar, neden ülkemizdeki çocukların okumaları için fırsat yaratmazlar!” diye. Hatta dillerinde tüy bile bitmişti yıllarca. Kamer Genç’in bu konudaki meclis konuşması arşivlerdedir. Bir kez daha dikkatle dinlemelerini öneririm…

   Türkan Saylan, Tuncay Özkan ve daha niceleri. CHP’nin mecliste araştırma komisyonu kurulsun önerileri bile reddedilmedi mi?

   2014 yılında Milli Güvenlik Kurulu FETÖ için dikkat edilmesi gereken tehlikeli bir örgüt demişti. Kuruldan çıkan tavsiye kararını yok hükmünde saymıştı iktidar yetkilileri. O zamandan

   17 – 25 Aralığa kadar da o örgütün liderine muhterem diyerek diller dökmüşlerdi. Şimdinin Adalet Bakanının, AKP milletvekilleri Ahmet Gündoğdu’nun, Bülent Arınç’ın, Hüseyin Çelik’in, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in FETÖ liderine yönelik övgü sözleri hafızalardan silinmedi hiç…

   AKP bizi kandırmışlar, aldatılmışız diyerek sıyrılıyor işin içinden. Ya mesleklerinden atılan, şimdi hapiste olan, açığa alınan on binlerce kişi? Onlar da aldatılmışız, milletimiz bizi affetsin derlerse millet onları affedecek mi? Ya rabbimiz?   O affedecek mi milletin kanına, canına, malına göz dikenleri?

   Mağdur edebiyatları yaparak işin içinden tereyağından kıl çeker gibi kurtulmaya çalışanlar sanmasınlar ki tarih sizi affeder! Hiç sanmam.

   Memleketin adaleti, yargısı yanlı olursa eğer, belki bir dönem kaçabilirler, kurtulabilirler... Ama sanmasınlar ki devran hep böyle kalacak! Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak elbette. Bugün değilse de yarın…

   Ülkenin birçok TV kanalı, FETÖ davasında iktidarı masum gösterme çabasında.    Yazarı, çizeri, siyasetçisi ağız birliği emişler, iktidarı sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterme gayreti içine girmişler. Bu gayrette de birbiriyle yarış içindeler adeta. Oysa olması gereken, bir özeleştiri mekanizmasını harekete geçirmek, önce iğneyi  kendilerine batırmak değil mi? Aldatılmışız demekle iş bitiyor mu?

    Sırf Bank Asya’da parası var diye tutuklamalar, cemaatin yurdunda kaldı, okulunda okudu diye tutuklananlar on binleri buluyor. Oysa o yurtların, okulların, bankanın açılmasına izin verenlerin hiç mi rolü yok?

   FETÖ’ye istediği her şeyi verenler bir kez daha vicdanlarını masaya yatırsınlar bence!

   Darbe nereden gelirse gelsin şiddetle karşı çıkılacak bir durum. Hatta darbeye kalkışanların en ağır cezalara çarptırılması da gerekiyor. 15 Temmuz’da can alanlara bunun bedelini misliyle ödetecek bir yargılama sürecinin hemen başlatılması da gerek.

   Darbe girişimini fırsat bilip kendine rant elde etmek isteyen siyasetçilere de meydanı bırakmamak gerekmez mi?

   CHP’yi darbecilerle aynı kefeye koyanlara da sesleniyorum bu köşeden:

   Sakın ola ki yanılıp da bu tür çaba içine girmeyin. Çünkü bu millet, Cumhuriyetin temel direği olan, demokrasiye, insan haklarına, hakka ve hukuka saygısından, bağlılığından ödün vermeyen CHP’nin darbecilerle asla işbirliği içinde olmayacağını çok iyi bilir.

   Mağdurdan yana olmak ne zaman darbecilikle eş değer oldu ki?

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL