Advert
Advert
Advert
İNADINA BARIŞ

İNADINA BARIŞ

Bu içerik 2025 kez okundu.

   Öyle bir senaryo yazılmış ki ülkemizin güney doğusunda insanın şaşırmaması olanaksız. Suriye derken şimdi de Irak çıktı karşımıza. Musul, İran, Irak, Amerika gibi otuz altı ülkenin güçleriyle sözüm ona IŞİD’dan kurtarılmaya çalışılıyor. İşin gerçeği büyük bir paylaşım savaşındayız. Petrol, doğalgaz gibi çok önemli yatakların bulunduğu yöreye uluslararası sermaye el koymak amacında… Dolayısıyla bölgedeki egemenlerin kontrol altına alınması gerek…

    Şimdi bizi Musul’dan uzak tutmaya çalışanlar,  kendi paylaşım savaşlarını engelsiz tamamlamayı planlıyor elbette. Ülkeyi yönetenlerin bu konudaki acizliği de onların tuzu biberi oluyor. Barıştan ve huzurdan yana olmamız gerekirken ille de savaş çığırtkanlığı yapmayı alışkanlık haline getiriverdik neredeyse. Ve kaybeden de biz oluyoruz. Karşımızda Suriye örneği!

   B planı, C planı gibi sözlerle de siyasi konumunu güçlendirmeye çalışanların hüsrana uğrayacakları da gün ışığı gibi gerçek…

 

DEVREK DEVREK OLALI…

 

   Devrek, onca badireler atlattı hiç de bugünkü kadar virane bir duruma düşmedi. 98 seli, heyelan… Daha nicelerinin gücü Devrek’i yıkmaya yetmedi. Ama Devrekli, el birliği ile şehri harabeye döndürmek için adeta büyük bir yarışa girdi. Devrekli diyorum çünkü yıkıma sessiz kalan biz değil miyiz?

   Önce elektrik düzenlemesi diye kalbura çevrildi caddeler. Ardından su boru hatları dendi yeniden, ardından doğalgaz dendi yeniden… Peki bütün bunların tamamlandığı yerlerde onarım çalışmaları ne âlemde?

   Şehrin birçok cadde ve sokağında kanalizasyonlar iflas etmiş durumda. En küçük bir yağmurdan sonra bile kokudan geçilmiyor etrafta. Sahil Sokak’ta şöyle bir yürüyüş yapın yeter o pis kokuları almak için… Irmak kenarındaki kanalizasyon sanırım bazı yerlerden çatlamış, lağım sızıntıları da zaman zaman feci kokular yayıyor etrafa…

    Pazartesi günleri Sahil Sokak’ta kaldırımda yürümek adeta olanaksız... Yolun iki yanına park eden araçlar yüzünden bir gün ölümlü kazalar olursa hiç şaşırmayın!

 

    Belediye hizmetleri halkın yüzünü güldürdü de iş artık bina içinde saunaya kaldı. Ne de olsa çok çalışıp yorulan yetkililerin saunada rahatlaması gerekir değil mi?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM