Advert
Advert
Advert
AKLIMA GELMİŞKEN!

AKLIMA GELMİŞKEN!

Bu içerik 2848 kez okundu.

  Belediye başkanı AKP’li, Milletvekili AKP’li… Böyle bir şansı varken Devrek neden köy görünümüne getirilir? Aklım almıyor doğrusu! İktidar nimetlerinden  yararlanamayan tek ilçeyiz belki de Zonguldak’ta…

  Oysa belediye başkanı, Devrek’in en akıllı adamı olarak övünüyor sağda solda. Seçim sürecinde dağıttığı proje kitapçığında yer alan birçok proje rafa kaldırılmışa benziyor. Kayıklar yüzecekti ırmakta. Rüzgârgüllerinden elektrik üretilecekti. Yaşam alanları olacaktı ırmak kenarlarında. Çocukların rahatça oyun oynayacağı bahçeler yapılacaktı. 2014 yılında geleceği müjdelenen doğalgaz 2016 yılı bitiyor daha gelecek! Karşıyaka’ya, Sahil Sokak’a belki de hiç gelmeyecek!

   Alay gitti tabur oldu. Tabur gitti açık ceza evi oldu. Fen Edebiyat Fakültemiz gitti, sadece meslek yüksekokulu kaldı geriye. Dört yıllık yüksekokula layık gördüler nihayetinde de. İş alanları yok denecek kadar az. Esnaf siftah yapamamaktan yakınıyor. Birçoğu aldığı kredileri ödeyemediği için icralık olmuş. Kepenkler kapanıyor. Devrekli, ekmeğini dışarıda arıyor artık. Göç alabildiğine eritti Devrek’i…

   Caddeler, sokaklar çamurdan pasaktan geçilmiyor yağmur yağdığında...  Kuru havalarda da tozdan dumandan elbette…

   Devrek’te AKP’li siyasetçilerin becerdiği tek şey, tarihiyle özdeş Atatürk İlkokulu’nu İmam Hatip okuluna çevirmek oldu. Bir de Kırk yıllık Devrek Lisesi’nin adını Hamidiye Lisesi diye değiştirmek!

    Devrek halkına sorma yürekliliğini bile gösteremediler. Sorsalardı, değiştiremeyeceklerini, dönüştüremeyeceklerini pek ala biliyorlardı.

    Oysa daha hafızalardan silinmedi Özcan Ulupınar’ın, Tabur yerine fakülte açılacak diyen sözleri. Cezaevi konusundaki görüşlerini de unutmadık. Neden gücü yetmedi ki? Herhalde bir açıklaması vardır bütün bunların!

    Devrek eski günlerini özlüyor. O heyelandan önceki, selden önceki günlerini. O kereste fabrikasının çalan sirenini özlüyor. O ayçiçeği fabrikalarından gelen yağ kokusunu; kiremit, tuğla fabrikalarından gelen çamur kokusunu özlüyor. Nazlı akan ırmağında zıplayan balıklarını özlüyor. Panayırını özlüyor. Baston ve Kültür Festivalini özlüyor.

    İki katlı, bahçeli evlerini özlüyor. Çitlembik ağaçlarını; ceviz, dut, ıhlamur ağaçlarını özlüyor. Irmak kenarında yükselen kavla ağaçlarını özlüyor. Sinemalarını özlüyor. Ercan Kıraathanesinden gelen tavla, domino taşlarının sesini özlüyor. Şekerci Süleyman’ın akide şekerlerini özlüyor. Berber Akif’in müşfik sesini özlüyor. Kalaycı İsmail’i özlüyor. Demirciler Çarşısından yükselen kömür kokularını özlüyor…

 

    Siz, Devrek’i köy yapmak için birbirinizle yarışmaya devam edin ey AKP’liler e mi?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM