Advert
Advert
Advert
ÇARE (SİZ) SİNİZ!

ÇARE (SİZ) SİNİZ!

Bu içerik 1961 kez okundu.

   Görünüşe bakılırsa ülkemizde Başkanlık sistemi için düğmeye basıldı artık. Belki de kasım ayı içinde mecliste oylanacak ve nisan – mayıs gibi referanduma gidilecek. Ardından da başkanlık seçimi için düğmeye basılacak. 2017 ve hemen sonrası ülkemizde peş peşe seçimler yaşanacak!

   Başkanlık sistemi kamuoyunda tartışılmadan tepeden inme bir kararla gündeme getirildi. Bu konuda bilinçli bilinçsiz herkes bir şeyler ortaya atmaya başladı. En çok da iktidar yanlısı medya sistem üzerine neredeyse albenili, yağlı boya tablolar çizmeye başladı. Millet de başkanlık sistemini iktidar gözüyle, gözlüğüyle tanımaya başladı. Sistem üzerine gerçek bilgi yok henüz ortalarda!

   Şimdi bu sistem dünyanın hangi memleketlerinde varsa büyüteç altına alınmalı. Yararları, zararları üzerinde esaslı bir değerlendirme yapılmalı:

   Bizim geleneklerimize uyar mı? Cumhuriyet değerlerine uyar mı?

   Seçilmiş başkan, bildiğim bildik, çaldığım düdük derse bunun önüne hangi kanallardan geçilebilir?

   Meclisin konumu ne olacak?

   Başkan varken, başbakan hangi yetkilere sahip olacak?

   Ya yargı! Önceleri iktidar baskısında iken sistem değişince ikili bir kıskaca mı alınacak? görüşün

   Gelecek günler çok şeylere gebe gibi görünüyor. Bu ülkenin aydınlarına, eğitimcilerine çok iş düşüyor aydınlatma konusunda!

   MHP, sistemin referanduma götürülmesinden yana tavrını koydu. Bu konuda iktidarla birlikte hareket edecek. Ama şimdiden gelgitler yaşamaya da başladı. Referandumda başkanlık sistemine hayır diyeceklerini söyledi. Madem hayrı diyeceksin o zaman referanduma neden gitmek istiyorsun? Belli ki birilerine bu konuda söz vermişsin. Belli ki sen hayır desen de nasıl olsa iktidar kazanacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi değil mi?

   Bu tavrıyla MHP tutarsızlığını sürdürüyor.

   HDP zaten mecliste yok hükmünde sayıldığından onun bu konudaki görüşünü soran bile yok zaten!

   CHP, baştan beri başkanlık sistemine karşı tavrını kararlılıkla sürdürüyor. Ola ki sistem değişti, değişen sisteme karşı da mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürecek!

                                       

  SAHİ!

 

   Şu Karşıyaka’da bir sağlık ocağı yapımına başlanmıştı. Hatta bir katının kaba inşaatı da yükselmişti hemen derenin kenarında. Sayın milletvekiline sorum:

   O inşaatın akıbeti ne durumda? Sağına soluna taş toprak yığılmış. Korkarım yakında toprak altında kalacak ve sonraki yıllara antik bir kalıntı olarak miras bırakılacak!

   Girişilen bir iş neden sürüncemede bırakılır ki?

   İktidarın nimetlerinden bu konuda da yeterince yararlanamıyorsunuz ne yazık!

 

   Madem sözünüz geçmiyor, gücünüz yetmiyor, ne işiniz var o partide tanrı aşkına?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL