Advert
Advert
Advert
ŞUCU – BUCU…

ŞUCU – BUCU…

Bu içerik 2160 kez okundu.

    Bizde öyle bir dertler yumağı var ki, hangisini anlatsam karar veremiyorum birden. Öyle ki bu dertler yumağı neredeyse habis hale gelmiş. Kangren olmuş! Bu kangrenden kurtulmak pek öyle kolay olacağa da benzemiyor doğrusu. Hele kangrenin en korkunç olanı, kişilerin şucu – bucu diye yaftalanmaları… İşin ilginç yanı nedir bilir misiniz? Bunu yapanların aynı ideallerle bir araya gelenlerden olması!

   Durup dururken bunları niçin yazıyorum diye düşünebilirsiniz elbette. Hemen anlatayım o zaman:

   Şucu: Şunun adamı, bucu da bunun adamı anlamına geliyor. Ve bu durum, ilkelerin, ideallerin önüne geçiverince hastalık haline dönüşüyor ve hangi oluşumda kendini göstermişse o oluşum hızla eriyor, tarih sahnesinden silinip gidiyor işin doğrusu! Hani ANAP? Hani DYP? Hani neredeler şimdi?

   Partiler yok olduğu gibi, onların kurucularından da eser kalmadı ortalıklarda! Bilgilerinden faydalanılan birkaç kişi dışında adları bile unutuldu onların! Ne acı bir gerçek!

   CHP de aynı hastalıkla mücadele ediyor ne yazık ki! Allahtan sağduyulu insanlar çok da partide, öyle kolay kolay yok olacağa benzemiyor. İşin içine bir de kendi dışındaki oluşumlar eklenince tehlike daha bir büyüyor elbette…

   Bu durum kişisel çıkarları en önde tutma gayretleri yüzünden geliyor partimizin başına. Yanına üç beş partiliyi katabilenler, kendini kaf dağında görmeye başlayıveriyorlar birden. Oysa aslolan, ben yerine biz olabilmek değil mi? Birlikte düşünmek, birlikte hareket etmek, birlikte üretmek, üretilenleri    birlikte değerlendirmek… Birlikteliğe en çok gereksinim duyulan bir devirde yaşamıyor muyuz?

   Dayatmalarla karşımıza çıkan iktidar partisi, her geçen gün ülkeyi belki geri dönülmez açmazlara götürüyor. Başkanlık sistemi ve sisteme uygun Anayasa taslağı, referandum için meclise sunulacak.    Ve emin olun ki payandası MHP sayesinde referandum kararı çıkacak meclisten… Sonrası! İşte asıl    facia sonrasında. Yaratılan korku imparatorluğu, uhrevi baskılar, adına ne derseniz deyin sağ     birliktelik… Biz kendi içimizde enerjimizi tüketirken bütün bunlarla nasıl mücadele edeceğiz ki?

 

   Uyan ey yaralı aslan! Uyan ki, bir olalım, birlik olalım; iri olalım, diri olalım… Önümüzde karşımıza çıkan sorunlarla onurluca mücadele edelim. CHP’yi yeniden halkın güvendiği, bayrağını onurla omuzlarda taşıdığı bir parti olalım. Olalım ki, fırsatçılara bu memleketi teslim etmeyelim değil mi?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM