Advert
Advert
Advert
 ZONGULDAK’TA SİYASET!

ZONGULDAK’TA SİYASET!

Bu içerik 2019 kez okundu.

   İki ayı aşkındır Danışma Kurulu toplantılarıyla hareketli ve hararetli günler yaşadı Zonguldak… Dolayısı ile de Cumhuriyet Halk Partisi!

   Sekiz ilçede kurul toplantıları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde sıra Zonguldak’ta… Yapılan toplantılardan çıkan sonuç özetle: Bir olmaya, birlik olmaya, BİZ olmaya her zamankinden daha çok gereksinimiz olduğudur.

   Milletvekillerimiz genelde ülke sorunları üzerine düşüncelerini paylaştılar. Özellikle de Ünal Demirtaş yoğunlaştı ülke sorunlarına. Şerafettin Turpçu ise daha çok yerel sorunlar üzerine konuştu. Sorunların en başında elbette ki Çatalağzı’na yapılması düşünülen termik santraller vardı. Bu konuda özellikle yerelde pek de başarılı bir direniş yapılamadığından söz etti milletvekili. Genel Merkezden gelen yirmiye yakın milletvekili ile direnişe destek verdiklerini ancak, yerelde pek de hevesli bir direniş yapılamadığını dile getirdi. Çatalağzı, Muslu ve il Belediyelerinin muhalefet etmekte yetersiz kaldığını özellikle belirtti.

   En önemli konu da Zonguldak’ın en müstesna yerine yapılması düşünülen protokol camisi ile ilgili Belediye Başkanı’nın tavrını eleştirmek oldu. Şerafettin Turpçu, ısrarla söylemesine rağmen başkanın belediye meclisindeki oylamaya katılmayışını eleştirdi. Basına da yansıdı tartışma. Bu yönü üzücüydü elbette. Ama günümüz teknoloji çağında bazı konular halktan pek de gizlenemiyor doğrusu. Üzücü olanı,    CHP’li bir belediye başkanının örgütünden habersiz bireysel yaklaşması olaya! Öyle ki sanki CHP cami yapımına karşı bir tavırdaymış gibi bir imaj yaratılmaya çalışıldı. Oysa Milletvekili, alternatif cami alanlarını önerdiğini belirtti önemle. Üzücü olan, önerinin Başkan tarafından ka’le alınmayışıelbette. Bu konuda benim önerim, Zonguldak’ı sevenlerin, bir nebze soluk almaları, zaten sınırlı olan deniz sahilinden olabildiğince yararlanmak için o alana cami yapılmaması için belediyeye ve yetkililere dilekçeyle başvurmaları.

  “Caminin protokol için olanı” diye bir kavramı da ilk kez duyduk doğrusu! Zaten yeterince cami yok mu? Hem de kısa mesafelerle birçok cami var Zonguldak’ta. Bence bu konuda biraz daha sağduyulu düşünmeli yetkililer değil mi?

   Danışma Kurulu toplantıları bir partinin kendisine çeki düzen verdiği, yeniden enerji kazandığı, üyelerin partilerine yepyeni duygu ve düşüncelerle bağlandığı toplantılardır. Orada yaşananlar asla sosyal medyada, basında yer almaz. Orada yaşananlar kişilerin birlik ve beraberlik adına içlerindeki sıkıntıların dışarıya vurmasından ibarettir. Halk deyişiyle eteklerdeki taşların dökülmesi anlamınadır. “Kol kırılır yen içinde kalır!” bu söze pek inanmasam da bu toplantılardan birliğin, beraberliğin, diri olmanın gereğiyle çıktığımız umudunu taşımak istiyorum. Ülkemizin karşı karşıya olduğu bu kara günlerde her şeyden çok gereksinimimiz var buna!

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM