Advert
Advert
Advert
BİR EMEKLİNİN FİGANI

BİR EMEKLİNİN FİGANI

Bu içerik 2301 kez okundu.

       Biz emekliler, çağdaş yaşamın tüm olanaklarından faydalanabileceğimiz,  onurlu, kaliteli bir yaşam istiyoruz.

  •    Bize onurumuzu koruyarak insanca yaşayabileceğimiz düzeyde bir gelir sağlanmalı; maaşlarımız arasındaki uçurum ortadan kaldırılmalı. (Yeni çıkarılan intibak yasasında maalesef bu uçurum ortadan kalkmamış, daha da keskinleştirilmiştir. İntibak, çok maaş alana yaramıştır adeta.) Ha unutmadan, emeklilerin maaşlarına yapılan zam açıklandı dün. Maaşa yansıyan ayda bir tüp parası bile değil.
  •    Muayene ve ilaç alımını da içeren tüm kamu kaynaklı sağlık hizmetleri, bizden katkı payı alınmaksızın, maaşlarımızdan hiç bir kesinti yapılmadan sunulmalı.
  •    Bizim maaşlarımızdan kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kaldırılmalı.
  •    Bakıma muhtaç olan yaşlılarımıza, emeklilerimize, sahip çıkılmalı, yaşam kaliteleri yükseltilmeli.
  •   Biz şu anda düşürüldüğümüz ikinci sınıf vatandaş konumundan kurtulmalıyız. Toplumun tüm kesimleri gibi bizim de milli gelir artışından pay almamız,  maaşlarımıza doğrudan yapılacak yansıma ile sağlanmalı..
  •   Bizim içine girdiğimiz yeni yaşam koşullarına uyum sağlamamızı kolaylaştırmak için rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilmeli.
  •   Bizim çokça vakit geçirdiğimiz kıraathanelere, yerel yönetimler ile iş birliği içerisinde hazırlanacak projelerle, yeniden eski niteliği olan gazete, dergi, ve kitapların okunduğu kültür mekanları olma özelliği kazandırılmalı.
  •   Dinlenmek, yıllarca çalışarak ülke ekonomisine ve sosyal güvenlik sistemine katkı sağlayan bizim en önemli haklarımızdan birisidir. Turizm bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek kültür turizmi projeleri ile yüksek sezon dışında bize uygun konaklama ve ulaşım seçenekleri sunulmalı, ülkemizin dört bir yanında tatil yapma imkanı sağlanmalı.
  •   Toplumumuzun düşünsel birikimi en yüksek kesimi olan emeklilerimizin deneyimlerini genç kuşaklara aktarmasını sağlayacak projeler ile gençlerimizin kültürel değerlerimizi yaşatması ve emeklilerimizin sosyal yaşantısının canlı kalması sağlanmalı.

      Biz emekliler, çok şey mi istiyoruz tanrı aşkına?

      Gelin, tüm emekliler, bu isteklerimizi tüm sesimizle duyuralım.

      Çünkü biz, sayıları hiç de küçümsenmeyecek çoğunluğuz. İstedik mi, dünyayı yerinden oynatırız.

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM