Advert
Advert
Advert
                      HAYALİMDİ!

HAYALİMDİ!

Bu içerik 2087 kez okundu.

 

   İki bayram ikramiye alacaktık. Her ay rahat bir nefes alacak maaşa sahip olacaktık. Haziran 2015 seçimlerinde emekliler eğer inansaydı, güvenseydi hayaller gerçek olacaktı. Ama olmadı. Ne yazık ki CHP, emeklileri inandıramadı. Oysa dokuz milyondan fazla emekli, eşleriyle, torunları - torbalarıyla oy verselerdi eğer, tek başına iktidardı. Sonra ne oldu?

   Biz emekliler, tek maaş bile ikramiye alamadık AKP iktidarından. Bizi ayda seyyanen yüz lira maaş farkına uyuttular.

   Şimdi emekli eskisinden daha kötü durumda… Ay sonunu getiremiyor aldığı maaşla. Sürünüyor adeta. Gerçi, paradan daha vahim sorunlar yaşıyoruz.  Terör belası üç koldan sardı ülkeyi. Akan kandan, yiten candan gına geldi artık. Huzur istiyoruz, barış istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Bize bunu çok görüyorlar. Bir takım gizli ellerin bastığı düğme yüzünden kaos ortamı her geçen gün artıyor. Kaos arttıkça da bizim birbirimize olan güvenimiz azalıyor…

   Bu güzel ülkede emekli olmanın sevincini, heyecanını yaşayamamak çok kötü! Aldığın maaşla şöyle bir gezeyim desen, üç günde musluktan Akansu kesiliveriyor. Sonra yirmi bilmem kaç gün açlıktan nefesler kokacak hale geliveriyorsun alimallah!

   Şimdi buradan emekli olan herkese sesleniyorum:

   Önümüzde ülke rejimini değiştirecek başkanlık sistemini de içeren bir referandum var. Bu referandum kabul edilirse eğer, artık idare tek bir kişinin tasarrufunda olacak. O kişi layık görürse eğer bize rahat bir nefes alma fırsatı tanınacak. Aks, halde sürünmeye devam! Bu durumlara düşmemenin yolu şapkamızı önümüze koyup sadece kendimizi değil, bizden sonraki kuşakları da düşünmek olmalı. Onlara daha güzel bir gelecek hazırlamanın yollarını aramak olmalı. Bir siyasi tercihle sadece tek bir siyasi partinin sultasında bir memlekette demokrasi ne kadar gerçekleşebilir ki?

   CHP lideri Aralık ayından itibaren meydanlara çıkıyor. Başkanlık sistemine niçin karşı olduklarını anlatacak mitinglerde. Biz emekliler, o mitingleri dikkatlice takip edelim. Diğer liderleri de elbette. Böylece yapılan açıklamaları kıyaslama, değerlendirme fırsatı bulalım. Sandıklara giderken oylarımızı daha bilinçli kullanalım olmaz mı?

  “Terör nereden gelirse gelsin lanet olsun.”

 

   Bu sözleri her fırsatta dile getiriyor Kılıçdaroğlu. Gelin görün ki, Latif Şimşek’e bir türlü yaranılmıyor nedense! Adamın CHP Genel Başkanına karşı özel bir kini var herhalde! Başka türlü açıklamak içimden gelmiyor nedense…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR