Advert
Advert
Advert
ŞU ZONGULDAK’IN GARİP HALLERİ-1

ŞU ZONGULDAK’IN GARİP HALLERİ-1

Bu içerik 2136 kez okundu.

   Termik santrallere karşı tavrıyla Şerafettin Turpçu, CHP’den ve Zonguldak sevdalılarından tam not aldı. Hele ki yirmi CHP’li milletvekillerini protesto eylemlerine getirmesiyle de puanını arttırdı elbette. Ne var ki yerelde termik santral yapımına karşı duranların sayısının azlığı da manidar doğrusunu söylemek gerekirse. Hele de CHP’li belediye başkanlarının bu konudaki umarsızlıkları, yapılan eylemi de gölgede bıraktı neredeyse. Şükür ki çevreden gelen duyarlı CHP’liler, işin öznesi olamasalar da en azından nesnesi, tümleci oldular…

   Termik santraller, çevre ve insan sağlığına en az zarar verecek ölçüde yapıldığında enerji üretimi açısından önemlidirler kuşkusuz. Tabii ki Çatalağzı, Filyos, Amasra gibi hem doğal güzellik hem de tarım açısından gözde yerlerde değil. Gerçi Çatalağzı’na zamanında göz yumulmuş. Yumulmuş olması, yeni santrallere de çanak tutacak değil herhalde!

   Şerafettin Turpçu’yu termik santrallere karşı duruşuyla desteklememek elde değil elbette. Umarım   Zonguldak Belediye Başkanı da tez elden sağlıklı düşünür, CHP ile aynı doğrultuda hareket etme nezaketini gösterir. Eğer basına yansıyan şu teşekkür belgesi verme olayı doğru ise, söylenecek söz bulamıyorum kendilerine. Öncelikle o teşekkür belgesi verdiği kişinin kimlere hizmet ettiğini bilmesi gerekmez miydi?

   Başkanın bir an evvel aklını başına devşirip CHP ile barışık hareket etmesi Zonguldak açısından da önemli. Yapılan hizmetlerin tanıtımı da buna bağlı her şeyden önce değil mi?

   Kömür ocaklarının zaten birçoğu özelleştirilmişti. Şimdi sıra TKİ’ye geldi gibi. İktidar kanadından yapılan açıklamalara bakılırsa süreç başlamak üzere. Tıpkı termik santrallere olduğu gibi Zonguldak’ta kömür işletmelerinin özelleştirilmesine de karşı tavrımızı koymalıyız. Unutmayalım ki biz direnmezsek toplum yararına ne varsa zenginlik açısından hepsini de satacaklar birilerine…

   Zonguldak, CHP ile Şerafettin Turpçu ile Ünal Demirtaş ile iktidarın tüm olumsuzluklarına karşı dimdik ayakta. Direnmeye de devam edecek sonuç alıncaya dek. Kuşkusuz yaşanacak bir Zonguldak    CHP ile ülkedeki müstesna yerini alacak!

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR