Advert
Advert
Advert
AKIL TUTULMASI

AKIL TUTULMASI

Bu içerik 3116 kez okundu.

    Yeni haftaya yepyeni bir gündemle başladık. AKP'li vekillerden altısı, tecavüzle ilgili bir yasa tasarısı sundular meclise. Doğaldır ki CHP ve MHP karşı çıktılar tasarıya. Ve hafta, tasarının salı günü görüşülmesi noktasında sonlandı. Şimdi ne olacak?

   Başbakana göre, AKP'liler, muhalefet partisiyle bu yasa tasarısı konusunda yeniden görüşecekler. Bir ortak nokta bulunacakmış böylece! Onu bunun bilmem ama belki MHP'yi kendilerine ortak ederler de CHP asla tasarının yasalaşması konusunda taviz vermez. Bu konudaki tavırları belli. Tecavüz, hele de küçük yaşta kişilere tecavüz, bir insanlık suçu. En ağır şekilde cezalandırılmalı.

   AKP kanadı, CHP'nin tasarıyı abarttığını, kendine göre yorumladığını iddia ediyor. Oysa altı AKP milletvekili imzasıyla meclise sunulan tasarı gayet açık ve net. Bir defaya mahsuz af getiriliyor tecavüz suçundan mahkum olanlara. Eğer tasarı yasalaşırsa binlerce tecavüzcü ellerini kollarını sallayarak aramıza katılacak, Vay benim garip milletimin haline,,,

   Fikir suçluları hapiste, adi suçlular dışarıda! Kim garanti edebilir ki bu serbest kalan sapıkların bir kez daha aynı suçu işlemeyeceklerini?

   Tecavüz eden ve edilen eğer evlenirlerse sorun kökten temizlenecekmiş! Hiç tecavüze uğrayanın psikolojisini düşünen yok, Ya küçücük yaşta tecavüz edilenler? Onlar da mı evlendirilecek kendilerine kapkara bir dünya yaşatanlarla? 

   Tecavüz edilen çocuk erkekse ne olacak? Tecavüz eden yine serbest mi kalacak?

   Sorular bitmez bu konuda!

   Toplumda bu yeni yasa tasarısı konusunda sanki bir umursamazlık var gibi. Bu tasarıyı şeş kaza CHP  hazırlayıp sunsaydı vay halineydi değil mi? Başta AKP'liler olmak üzere herkes ayağa kalkar, linç ederlerdi CHP'yi. Peki tasarı AKP tarafından sunulunca daha mı albenili oluyor, anlamadım gitti.

   Demek ki afsunlanmışız. Birileri çıkıp, küçük yaşta erkek çocuklara istismarın dinimizde yeri var gibi saçma sapan açıklamalarına bile tepkisiz kalan bu toplumun ivedilikle eğitime gereksinimi var! Sorun eğitim sisteminin laçkalığından kaynaklanıyor. Eğitimsiz insanları da yönlendirmek çok kolay elbette. Hani bir yabancı devlet büyüğü, “Kapatın okulları. Bol bol arenalar yapıp boğa güreştirin. Bu memleket işte o zaman çok güzel idare edilir!” demiş ya işte o hesap. Bizde de köy okullarından başlandı eğitimin tırpanlanmasına Sonrasında laik ve bilimsel eğitim yerine uhrevi bilimlerin okutulduğu okullar haline getirildi eğitim sistemi. 

   Koca üniversite öğretim üyesi bile cahilliğin iyi bir şey olduğunu, okumaya gerek olmadığını söyledi ya işte böyle bir ülkede sorun sadece tecavüzle filanla da bitmiyor doğrusu. 

   Bir akıl tutulması içinde olan bizlerin artık tez elden aklımızı başımıza devşirmemiz gerektiğini unutmayalım lütfen!  

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL