Advert
Advert
Advert
CUMHURUN EYLEMİ

CUMHURUN EYLEMİ

Bu içerik 2125 kez okundu.

   Bir cuma gece yarısı gibi başlayan şu küçük yaştaki çocuklara tecavüz edenleri affetmeye yönelik yasa tasarısı, özellikle kadınların ülke genelinde yaptığı eylemlerle iktidar partisi tarafından geri çekildi. Bu zafer, direnen kadınların zaferi olarak geçti tarihe. Bu tarihi olaydan kendisine pay çıkarmaya çalışan iktidar, belli ki tasarıyı meclisten geçirseydi başına gelecekleri tahmin etti. Cumhurbaşkanı bile tasarıyı meclis mutabakatı ile geçirin demişse, iktidar partisinin halk nezdinde itibar yitireceğini sezmiştir kuşkusuz. Gelinen noktada, tasarı meclisten çekilerek tartışma odağı olmaktan da çıkmış oldu…

   Tasarıyla ilgili başbakan, adalet bakanı, tasarıyı hazırlayan vekiller bir iki gün oldukça hevesli konuşmalar yapmışlardı oysa. Hal böyle olunca da insanın aklına acaba iktidar partisinin korumaya aldığı üst düzey kişilerin yakınları mı var mahkum olarak diye de gelmiyor değil doğrusu. İlk iki gün tasarı lehinde konuşanlar, cumhurbaşkanının telkini sonrasında birden bire ağız değiştiriverdiler. Adalet bakanı, önce tasarıya övgüler dizerken ne oldu da şimdi tasarıyı komisyonlardan da geri çekti?

   CHP Kadın Kollarının yurdun dört bir yanında yaptığı basın açıklamaları ve nihayetinde partinin grup toplantısında tasarı aleyhine sloganları görülmeye değerdi doğrusu. Kılıçdaroğlu, ülkenin rejimini kadınların kurtaracağına olan inancını dile getirdi sürekli olarak. Ve partili partisiz tüm kadınların demokrasiye, cumhuriyet ilkelerine sahip çıkmalarını istedi. Özellikle oylarını AKP’ye veren kadınların biran evvel CHP’yi desteklemelerini istedi…

   Salı günü heyecanlı bir gün oldu. Ve direnen kadınların, tüm halkın zaferi gerçekleşti. Bu demokrasimiz adına bir ilkti bence. Ve belki de ilk olarak iktidar partisi halkın sesine kulak verdi. Bu da bir iş bence. Umarım anayasa konusunda da meclis mutabakatı aranır. Yol yakınken bir an evvel şu ütopik başkanlık sisteminden vaz geçerler. Dağın fare doğuracağı bugünden belli belli olmasına da şu MHP genel başkanının gereksiz inadı da olmasa!

   CHP genel başkanı terör nereden gelirse gelsin lanet olsun diyor, yandaş medyanın yandaş kişileri ağız birliği etmişçesine CHP’yi PKK ve FETÖ yanlısı olmakla itham etmeye devam ediyorlar. Güler misin, ağlar mısın bilemedim doğrusu! Yahu adam diyor ki darbelere karşıyız, onlar darbeci olmakla suçluyor. Adam diyor ki, terör nereden gelirse gelsin karşıyız, terör konusunda iktidara alacağı önlemler konusunda her türlü desteği vereceğiz; onlar, CHP’ye bulaştırmadık çamur bırakmıyorlar. Ve ilginç olanı, CHP’nin sesini duyurabileceği bir HALK TV’si, bir Sözcü gazetesi var. İktidar ise başta devletin televizyonu olmak üzere sayısız kanaldan ve gazeteden veryansın ediyor.

   Kılıçdaroğlu iktidara, istediğin televizyon kanalına birlikte çıkalım; her tür soruyu yöneltin, akla kara ortaya çıksın diyor. İktidar kanadından tık yok.

 

            

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR