Advert
Advert
Advert
NİHAYET SAADEDE GELDİLER

NİHAYET SAADEDE GELDİLER

Bu içerik 2060 kez okundu.

Sabah haberlerini izliyorum. Küçük dilimi yutacaktım neredeyse. Meclis başkanı konuşuyor kürsüden ve Yeni Anayasa’da Laiklik olmamalı diyebilme cüretini gösteriverdi. Hepimizin malumu üzere Laiklik, Atatürk ilkelerinden en önemli olanıdır. Din ve vicdan hürriyeti anlamında ülke yurttaşlarını, yaratıcısı ile baş başa bırakan bir ilke…

   Zaten biliyorduk da bir de meclis başkanı pekiştiriverdi bildiklerimizi. Bu iktidar, ülkeyi tıpkı İran gibi şeriat hükümlerinin aslolduğu yasalarla yönetmek istiyor. Cumhuriyet ve onun temel ilkeleri onlar için dinsizlik gibi bir şey. Ufaktan ufaktan başlamışlardı Atatürk devrimlerinin içini boşaltmaya, gelinen noktada o art niyetlerini iyiden iyiye gün yüzüne çıkardılar. Millet yerine ümmet kavramını, yurttaş yerine dindaş kavramını getirmeleri işte o niyetlerinin göstergesi değil midir?

   1982 Anayasası'nın herhangi bir yerinde Allah lafzının geçmediğini belirten Meclis Başkanı'nın yaptığı konuşmanın bir bölümü şöyle;

   'Ama Anayasa inanca göre tasnif edildiğinde, bu 82 Anayasası da, 61 Anayasası da dindar anayasalardır. Neden? Resmi tatiller, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı'dır. Din dersleri mecburidir ve inanca dayalı bir yapısı vardır. Yani seküler değildir, dindar anayasadır. Laiklik tarifi de ona göre olmalıdır. Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dünyada üç anayasada laiklik var. Fransa, İrlanda, bir de Türkiye'de var. Tarifi de yok. İsteyen, istediği gibi bunu yorumluyor. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım…  Dini olarak bahsetmesi lazım…”

   Şimdi AKP parti programında yer alan laiklikle ilgili sözlere bakıldığında insanın hangisine inanacağına şaşırası geliyor doğrusu. Demek ki bu konuda da parti içinde kaos ortamı yaratılmış. Dün dediklerini bugün inkar eden konuşmalar bunun göstergesi oluyor.

   Memleket terör olaylarıyla, Ortadoğu’da yaşananlarla, per perişan olurken meclis başkanının böylesine çıkış yapması da hayret verici. Gündem değiştirmenin bir yolu bu… Çünkü milletin aklıyla  alay etmenin bundan daha açık bir göstergesi olabilir mi?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR