Advert
Advert
Advert
BİR UŞŞAK ŞARKI GİBİ HALLERİMİZ…

BİR UŞŞAK ŞARKI GİBİ HALLERİMİZ…

Bu içerik 2069 kez okundu.

  Bakıyorum da memlekette yaşanan her tür olumsuzluğu kendileri dışında birilerine yüklemeyi alışkanlık haline getiriverdiler. Eğer sorumlu hissettikleri varsa da kandırıldık deyip işin içinden tereyağından kıl çeker gibi sıyrılıveriyorlar. Şu ekonomik kriz başladı başlayalı başımıza gelenler başına gelmedi! Ve tek çare, milletin yastık altına sakladığı dolarların TL’ye çevrilmesinde bulunuverdi. Millet de ne yapsın, “Emir, demiri keser!” deyip bozdurdu dolarlarını. Yüz doları olan da bozdurdu, yüz bin doları olan da. Ve bir tılsım gerçekleşti memlekette. Dolar düştü. Hem de yirmi kuruş birden düştü. Peki neye yaradı doların düşmesi?

    Petrolden sigaraya, içkiden meşrubata; çakıdan çakmağa kadar her şeyin fiyatına fahiş zamlar yapıldı. Milletin zaten olmayan alım gücü biraz daha tavan yaptı böylece. İnleyen millet inim inim inlemeye başladı bu kez de.

   Asgari ücrette ne kadar artış olacak henüz belli değil. Belli olan memur ve emeklilerin maaşlarındaki artış oranı… Daha bir yıl öncesinden belirleyiveriyorlar. İlk altı ay yüzde üç, sonraki altı ay ise yüzde dört. İşin Türkçesi ayda 50 – 60 TL’lik artışla memuru, emekliyi mutlu mesut edecekler anlayacağınız…

   İnim inim inleyen bu milletin şikayetide yok görüldüğü üzere. Çünkü on beş yıldan beri şükürcü oldu millet. Dur bakalım ne olacak bile demiyor artık. Kendisinden ne istenirse kabulümdür deyip sineye çekiyor başına gelenleri. Bu dünyada sınavdan geçtiğini, sabır ve sebatla öteki dünyada cennetin en müstesna yerine gideceğini sanıyor. Oysa şöyle bir etrafına baksa, sefaletin kendine, lüks içinde yaşamanınsa zengine müstahak olduğunu görse belki biraz olsun koşullarında bir değişim olur! Gözü açılır da kendisine sefalet içinde yaşamayı öngörenlere bir daha fırsat mırsat tanımaz alimallah!

   Bir iki gündür, FETÖ’den tutuklu birinin Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olduğu konusunda flaş haberler veriliyor söz birliği etmişçesine tüm kanallarda. Hele de malüm kanallarda CHP’nin nasıl da FETÖ’cü olduğu, ballandırıla ballandırıla anlatılıyor. Oysa CHP onlarca yıldır Gülen cemaati için ağı diyordu. Daha hafızalardan silinmedi Kamer Genç’in konuşmaları üzerine iktidar partisi vekillerinin karşı duruşları. Hele de Sayın diye başlayarak nasıl da Fethullah Hoca’ya övgü dizdikleri. Sosyal paylaşım sitelerine bir göz atarsanız eğer bunun örnekleriyle dolu her yan. YouTube’de bile var…

   Şimdi çok bilinen bir söz var bizde. Mealen açıklaması:

   Keşke ayıbımı görenin ayağında don olsa!

   Bu memlekette fikir insanları, aydınlar, gazeteciler yazdıkları yüzünden tutuklanmasınlar diyor CHP genel başkanı. Bunu bize Avrupa da dünyanın birçok ülkesi de diyor. Ama onlar yargılanmasın demiyor Kılıçdaroğlu. Adil yargılansın, varsa suçu hak ettiğince çeksin demiyor mu?

 

   Mazlumdan yana, haksızlığa uğrayandan yana; yoksuldan, fakir – fukaradan yana olursan eğer, hemen yaftalanıyorsun. Ve seni yaftalayanlara ağız birliği etmişçesine koro halinde malum medya da destek verince kendini savunmak adına millete dokunmaktan başka bir çıkar yolun kalmıyor ne yazık ki!

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM