Advert
Advert
Advert
YAŞANACAK BİR DEVREK!

YAŞANACAK BİR DEVREK!

Bu içerik 2138 kez okundu.

  Yıllardır yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim güzel ilçemizin sorunlarını ve bu sorunlara sosyal demokrat bir partinin mensubu olarak. Çünkü genelde iktidarın yerelde iktidar olmaktan geçtiğini bilenlerdenim.

   On dört yılı aşkın AKP iktidarı tarafından yönetilen bir belediye düşünün. Her geçen gün, eskiyi aratır hale gelmiş. Kapanan kepenkler, kapanan iş yerleri ve asıl can yakan akıl almaz göç Otuz binleri aşkın ilçe nüfusu artık yirmi binlerde. Ve işsizlik, göçü her geçen gün daha da zorunlu hale getiriyor. Sorunlar çığ gibi büyürken bir de belediye hizmetlerinin yetersizliği, ilçeyi yaşanmaz hale getiriyor. Şu kış aylarında sorunlar katlanarak artıyor…

    İktidar olanaklarından yeterince yararlanamayan belediye, hizmetlerini de yeterince yerine getiremiyor doğal olarak.

    Bir de şu heyelan meselesi büktü ilçenin belini. İki yıldan fazla oldu facia yaşanalı, henüz bir tık yok ortada. Havada kalan sözlerle oyalanıyor mağdurlar. Bir de dernek kurmuşlardı sözüm ona. Belli ki derneği kurduranların amacı mağdurları oyalamak, hamasi vaatlerle iktidara oy kazandırmak.    Dışarıdan bakılınca durum aynen dediğim gibi görünüyor. Ve dernek yetkilisi üzülerek söylüyorum, heyelanı da CHP’nin sırtına yükleyecek söylemleriyle neredeyse. Zaten de CHP’den istifa etmesi bunun göstergesi değil mi?

    CHP’nin kazandığı bir yerel seçimde Devrek, süreç içinde tüm sorunlarından bir bir kurtulacak. Bunun için:

    Kamuya ait arsaların yanında kişilerin elinde olan uygun arsalar üretime dönük iş alanları için tahsis edilmeli. İş alanı yapacak kişilere her konuda yardımcı olunmalı. Hele ki yüzden fazla çalışanı olan iş yerlerine maddi konularda yapılması gerekenin en üst diliminden katkı sunulmalı.

    Cadde ve sokaklar, modern kentlerdeki gibi yeniden düzenlenmeli. Bu konuda gerekirse çevre düzenlemesi adına ödüllü yarışmalar bile yapılabilmeli.

    Cumhuriyet alanı için AKP’li belediye başkanının projesi sergileniyor. Projeye bakınca hayal kırıklığına uğramamak elde değil. Ortadaki park alanı kaldırılıyor. Yerine yine bu kez daha sade bir park alanı getiriliyor. Oysa cumhuriyet alanı, ulusal bayramların kutlandığı, zaman zaman mitinglerin yapılabildiği bir genişlikte düşünülmeli. Ya da ulusal bayram kutlamaları ve çok amaçlı toplantılar için eski terminal alanının tahsisi ön planda tutulmalı.

    Meydandaki birçok bina artık modern kent imajına yakışmıyor. İvedilikle bu binalar kamulaş-tırılıp yıkılmalı. Böylece meydana yeni boş alanlar kazandırılmalı.

    Şehir içinde çöp bidonları yerine çöplerin yer altına yapılacak depolarda biriktirilmesi sağlanmalı. Böylece daha temiz bir görünüm sağlanmalı.

    Belediye önündeki büyük ekran yayın aracından meclis toplantıları canlı yayınlanmalı. İnternet üzerinden de bu canlı yayınlar sürdürülmeli. Böylece şeffaf belediyecilik anlayışı hayata geçirilmeli.

    Elbette bütün bu işler göz açıp kapayana dek olmaz. Olmaz da olmuyor diye de yan gelip yatılmaz ki birader.

    Bakın AKP’li belediye başkanı seçim bülteninde elektrik üreten rüzgâr güllerinden söz ediyor ve albenili fotoğraflarla kentin uygun yerlerindeki rüzgar güllerini sergiliyordu. Gelinen noktada bırakın elektrik üretmeyi, zırt pırt elektrik kesintileriyle evlerimizdeki elektronik eşyalardan da olduk vallahi.

 

    Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızı ifade eden yazılarıma devam edeceğim…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM