Advert
Advert
Advert
                           MAHYA YERİ

MAHYA YERİ

Bu içerik 2058 kez okundu.

    1970’li yıllar. Şimdinin eski terminal yeri. Devreklilerin çok amaçlı sahasıydı. Top sahası, 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramı kutlama alanı. Ve yaz sonlarına doğru panayır yeri…

    Mahya yeri derlerdi eskiler oraya. Çeşit çeşit çadırlar kurulurdu. Halkalar atılır, çadırlarda çeşitli gösteriler yapılırdı. Şahmeran dans eder, denizkızı akvaryumun ardında kuyruğunu sallardı gülümseyerek. Ortaoyununa benzer gösteriler de yapılırdı. Ateş çubuğunu ağzında söndürenler, at sırtında gösteri yapanlar…

    Sadece Devrekliler değil, Yenice’den, Beycuma’dan, Çaycuma’dan, Tefen’den, Dirgine’den, Eğerci’den, Gerze’den, Çaydeğirmeni’nden insanlarla dolar taşardı Mahya Yeri. Yaklaşık bir hafta sürerdi şenlikler. Aradığınız her şey bulunurdu tezgahlarda. En güzeli de insan kaynaşmasıydı. Dostluklar pekişirdi. Uzak köylerden insanlar tanışır, kız alır verirlerdi birbirlerine görücü usulü…

    Sonra Futbol sahası oldu orası. Devrekliler, oluşturdukları mahalle takımlarıyla futbol müsabakaları düzenlerlerdi. Başka başka yerlerden de gelirdi futbol kulüpleri…

    Şimdi o güzelim mahya yeri tarih oldu. Önce şehirlerarası otobüs terminali yapıldı. Sonra da o geniş alanın etrafına koca koca binalar inşa edildi. Emniyet Binası da dahil olmak üzere devlet kurumlarına hizmet eden yerleşkeler kuruldu. Bir bölüm, belediyenin kömür deposu olarak kullanıldı. Sonra su işleri de taşındı alana. Sonra bir gördük ki, devasa bir benzin istasyonu kuruldu. Şimdilerde sanırım otogaz hizmeti de sunuyor.

    Her belediye seçimlerinde adaylar, mahya yeri ile ilgili projeler sunuyorlar halkın beğenisine. Ne yazık ki atı alanın Üsküdar’ı geçtiği bir devirde seçilen başkan projesini rafa kaldırmak durumunda kalıyor nedense. Çünkü, o büyük rant alanını maddi çıkarlar ön plana çıkınca bir türlü projelerindeki gibi bir çalışmayı gerçekleştiremiyorlar açıkçası.

    Oysa belediyeler, rant çevrelerine değil, tüm halka hizmet için kurulmuşlardır. Siyasi görüşü ne olursa olsun başkanın tüm halka ayrımsız hizmet etmek gibi bir zorunluluğu vardır. Ama nerdee!

    Son örneğini, Mahya Yerindeki belediyeye ait taşınmazın satılmasıyla gördük. Oysa o taşınmazın zaten işi yoktu o alanda. Projede Mahya yeri Devrek’in Kültür ve Sanat merkezi olacaktı. Devrek’in ekonomisinin beyni olacaktı o alan.

    Devrek bastonları o alanda sergilenecekti.

    Devrek kültürünü yansıtan tüm etkinlikler o alanda yapılacaktı.

    El emeği göz nuru Devrek işleri o alanda sergilenecekti.

    İlçeye dışarıdan gelenler, kısa bir dinlenme vaktinde, Devrek’i tüm sanatsal ve kültürel yönleriyle tanıma fırsatı bulacaklardı.

    Nerdeee!

    Nerde o anlayışta kültür seven, sanat seven bir belediye başkanı?

    Nerde halktan yana, sosyal yönlerini ön planda tutan belediye başkanı?

    Yeniden seçimler olacak… Ve adım gibi eminim, yeniden benzer bir Mahya yeri projesiyle karşımıza çıkacak belediye başkanı adayı olarak. Peki, zaten önceki seçimlerde projen vardı. Neden projeni gerçekleştirmedin demeyecek mi seçmenler?

    Ben vereyim yanıtı!

    Bizim aklımız bir öğünlük. Akşam ne yediğimizi sabah unuturuz. Onun için demedi miydi muhteşem Süleyman’ımız “Dün dündür, bugün bugün…” diye.

    Çünkü bizim belediye başkanımız gerçekten çok akıllı. Halkın karşısına ne zaman müstakbel aday olarak çıkacağını çok iyi hesaplıyor…

    Emin olun ki Mahya yeri, gelecek seçimlerde de başkan adaylarının projelerindeki gibi değerlendirilmeyecek. Çünkü, bir sonraki seçimde hangi projeyle oy isteyecek o zaman  hı!

 

           

 

            

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL