Advert
Advert
Advert
GELEN YIL VE YİNE TERÖR…

GELEN YIL VE YİNE TERÖR…

Bu içerik 2238 kez okundu.

    Büyük umutlarla beklemiştik 2017 yılının başlamasını. Geriye sayımın başladığı sıralarda tattırdı hain odaklar büyük acıyı. O gelen yılın mutluluğunu tatmak isteyip eğlence mekânını dolduranlara zindan ettiler yaşamı. Korkunç bilanço. 39 ölü, 65 yaralı. Ölenlerin ve yaralıların çoğu yabancı uyruklu…

    “Terör bizim fıtratımızda var!” mı demeliyiz anlamadım ki! Neden ülkemiz insanlarına huzur içinde, barış içinde, varlık içinde, bir ve beraber yaşama hakkı çok görülüyor? Neden devletin üst düzey insanları bu terör belasını bertaraf etmek için gerekli ve yeterli önlemleri almak yerine, asıl suçluları bulmak yerine, sadece siyaseten sözcüklerle halkın karşısına çıkıyor?

    Ya yandaş televizyon kanallarındaki o akıl tutulması programlar?

    Olayın müsebbibi PKK mı, IŞID mı, FETÖ mü? Yoksa adını duymadığımız başka terör odakları da mı var? Her ne olursa olsun terör konusunda tavrımızın şekillenmesinin nedeni olamaz değil mi?

    Basından ve yetkililerden öğrendiğimiz kadarıyla onca kişinin ölümüne yol açan saldırıyı bir kişi yapmış. Şimdi kafaları kurcalayan soru şu:

    39 kişinin ölümüne, 65 kişinin yaralanmasına yol açan bu kişi, onca mermiyi ve silahla olay yerine gelmeyi nasıl başarmış? Yüzlerce mermiyi nasıl taşımış?

    Ülke gündemi kim ne derse desin terör ve onun ülkemizde yol açtığı acılar. Meclis bir an önce terörle mücadele konusunu masaya yatırmalı. Bu beladan kurtulma çarelerini bulmadıkça da başka konularla meşgul olmamalı. Anayasa, sistem değişikliği, başkanlık gibi konular an itibarıyla rafa kaldırılmalı. Çünkü elzem değil şu an başkanlık sistemi. Önce ülkede huzur ve refah sağlanmalı. Herhalde teröre, var olan sistem olanak sağlamıyor değil mi?

    Ülkedeki tüm siyasi partiler, mecliste grubu olan partiler ve iktidar partisi, ülkede terör konusunda bir araya gelerek alınacak önlemler konusunda görüş alışverişinde bulunmalı. Öyle halkın bazı özgürlüklerini kısıtlamakla, basına, sosyal medyaya yayın yasakları getirmekle, ekran karşısına çıkıp hamasi sözler söylemekle terör önlenmiyor. Terörü önlemek konusunda ne gerekiyorsa yapılmalı…

    Üzgünüm! Gelen yılla ilgili öyle iyimser umutlarım yok. Bu yüzden de gelen yılın mutluluklar getirmesini dilemeye kalemim uzanmıyor.

    Her an huzursuz yaşamak, her an güzel ülkemizin herhangi bir yerinde bir terör olayı yaşamak… Kimler istiyorsa bu korku imparatorluğuna alışmamızı, bilsin ki alıştıramayacak. Alışmayacağız asla…

    Teröre, terörden beslenenlere lanet olsun!

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM