Advert
Advert
Advert
                       ARTIK YETER!

ARTIK YETER!

Bu içerik 2981 kez okundu.

  Nihayet OHAL üç ay daha uzatıldı. Bu, eğer mecliste kabul edilirse Referandumun da OHAL gölgesinde yapılacağının ilk işareti!

  Anayasa değişikliğini öngören maddeler, komisyonda kabul edilerek meclise sunuldu. Sanırım meclis, önümüzdeki hafta maddeleri tek tek görüşecek ve Anayasa değişikliğinin akıbeti belli olacak.

  Ya parlamenter sisteme devam edeceğiz, ya da cumhurbaşkanlığı sistemi denene ama gerçekte başkanlık sistemi olan bir rejim değişikliğine gideceğiz! Bu önce meclise, sonra da millete bağlı artık.

  Terör olayları gün gün bütün şiddeti ile devam ederken, insanlarımızın canı yanarken işi gücü bırakıp Anayasaya odaklanmak ne derece doğrudur?

  Daha mecliste görüşmeler başlamadan MHP’de yaprak dökümü başladı bile. Yasayı benimsemeyen bazı vekiller, ret oyu vereceklerini deklere ediyor birer birer. Bazı vekiller de hali hazırdaki görevlerinden istifa ediyor. Biliniyor ki AKP’de de benzer sorunlar var. Komisyon görüşmelerinde belli oldu. Bazı maddeler tasarıdan çıkarıldı ya da değiştirildi…

  CHP lideri, terör konusunda alınması gereken tüm önlemleri kabul edeceklerini, bu konuda kendilerine düşen ne varsa yapacaklarını söylüyor her fırsatta. Ne yazık ki AKP’den  birileri çıkıp hala CHP aleyhine atıp tutuyor. Buna bir de havuz medyası ekleninceCHP  için halk nezdinde taraflı bir etkisizleştirme  çabaları görülüyor. Sabah Gazetesi’ndeki, CHP’yi, Atatürkçüleri ve Solcuları terör odakları ile bir gösteren yayın gerçekten manidar…

  CHP’yi terör odaklarıyla bir gösterme gafletinde bulunanları kamuoyunun vicdanına havale etmekten başka bir şey de gelmiyor elden ne yazık ki!

 

  Terörle mücadele konusunda her tür desteği vereceğini söyleyen CHP’ye iktidar partisinden henüz bir karşılık gelmedi. On dört yıldır ülkenin kan gölünde sürüklendiği bir zamanda CHP’yi ciddiye almayan iktidar partisinin niyetini anlamak da zor…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM