Advert
Advert
Advert
NELER OLUYOR BU HAYATTA

NELER OLUYOR BU HAYATTA

Bu içerik 2151 kez okundu.

   Meclisten bir çırpıda geçiriliveren ve referandum onayı alan Anayasa, nedense on gündür cumhurbaşkanının onayına sunulamadı. Onaylanmadıkça da nisan ayının ortalarına, belki de 23 Nisan gününe rastlayacak seçim. Gerçekten böyle mi isteniyor? Umarım korktuğumuz gibi değildir!

    Daha önce yapılan anayasa referandumu, 12 Eylül gününe rastlatılmıştı. Niyet apaçık belliydi o zaman: “Darbeci generallere gözdağı vermek”. Yıllarca da bunu kullandı iktidar partisi seçim propagandalarında. Sonuçta, darbeci generaller, sözüm ona yargılandılar ama hiçbiri cezaevine girip yargılanmadı. Evren Paşa da dahil olmak üzere göçüp gittiler dünyadan. Hem de yaşarken maaşlarına yüklüce zamlar alarak…

    Peki şimdi neyin nesidir bu durum?

    Kimileri, meclisin açıldığı tarihte seçim yaparak meclisi tarihe gömmenin hesaplarını mı yapıyor acaba?

    Oysa iktidar partisinin yetkilileri, parlamenter sistemin daha da güçleneceğini söylüyorlar her fırsatta. Ama yasa taslağına bakılacak olursa hiç de öyle görünmüyor ki!

    Cumhurbaşkanı, partili olacak. Partinin başkanı olacak. Hükümet başkanı da olacak aynı zamanda. Bakanları kendi atayacak. Atadığı bakanlar meclis dışından olacak. Kararname hazırlayacak. Meclisten çıkacak yasaları işine gelmezse onaylamayacak! Zaten istemediği bir yasanın çıkma olasılığı da sıfır gibi. Çünkü parti lideri olarak vekilleri de kendisi belirleyecek…

   Yargı kendi kontrolünde… Yürütme hakeza. Yasama derseniz, meclisi her an feshetme gibi bir yetkiye de sahip olacak. Böyle bir sistemin adı bence başkanlık bile değil. Hatta şöyle bir geçmiş tarihimizi incelerseniz, padişahlık, hanlık, hakanlık bile değil!

    Bunca sınırsız yetkilerle cumhurbaşkanının amacı nedir? Diye soruyorum kendime, bulabildiğim yanıt: Tekadamlık.

    Gözümün önüne bakanlar, yargı organları, vekiller, ülkenin üst düzey yöneticileri geliyor hepsinin silueti tek adam silueti.

   Hangi partiden olursa olsun böyle bir idareye evet demek, gelecek nesillerimize ihanet değil de nedir tanrı aşkına?

 

   Benim referandumda karşımıza çıkarılan anayasaya vereceğim oy, kocaman bir HAYIR…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM