Advert
Advert
Advert
                                   BÖLME?

BÖLME?

Bu içerik 2263 kez okundu.

    Bölme işlemi bir tek, MR çekimlerinde hastalığın teşhis ve tedavisinde işe yaradığını bilmeyenimiz yoktur değil mi?

    Çekim yapanlar, hastalığın türlü aşamalarını çekim yaptıkları yeri didik didik bölerek ortaya çıkarırlar. Bu bağlamda bölünme iyidir.

    Okullarda beden eğitimi derslerinde öğretmen sınıfı ikiye böler ve çeşitli etkinlikler düzenler. Böylece dersin daha verimli olmasını sağlar.

    Tarlada, bahçede, velhasıl çeşitli yerlerde çok çeşitli amaçlarla bölünmeler yapılabilir, faydalıdır da kuşkusuz…

    Ama bölünme toplumsal olursa; siyasi olursa, etnik ve dinsel olursa gerçekten çok tehlikeli sonuçlara götürür memleketi. O kadar kötü ki, yok olmakla karşı karıya kalır ülke. Şöyle bir geçmişimize baktığımızda bunun sayısız örneklerini görmek mümkündür elbette.

    Hele insanları hak etmediği biçimde yaftalamak, bence insanlık dışı bir eylemdir. Hele de bunu ülkenin en üst düzeyi kişileri yapıyorsa abesle iştigaldir.

     Şu değiştirilmek istenen anayasa maddeleri referanduma götürülme aşamasında, birileri çıkıp, HAYIR diyenleri terörist olarak yaftalandırıyor ya bunu yapanların gerçekten utanç duyması gerekir. Ne alakası var da böyle bir değerlendirme yapanların belli ki evet oylarının yeterli düzeyde olmadığından kuşkuları var. Hal böyle olunca da gelsin hile, gelsin desise…

     12 Eylül darbecilerinin bile akıl edip uygulamadıkları yol ve yöntemler denenmeye çalışılıyor. Ama her nedense şu değiştirilmek istenen anayasa maddelerini savunanlar, niçin evet diyeceklerini, maddeler üzerinden anlatmıyor millete! Demek ki, açıklarlarsa milletin değiştirilmek istenenin gerçekte Atatürk cumhuriyeti ve onun getirdiği devrimler olduğunu anlayacaklar endişesi var iktidarda.

     HAYIR diyenler de evet diye nler de bu ülkenin insanları. Bu bağlamda herkesin istediği biçimde oy kullanma gibi bir hakları var. Var da milletin tercihini bel altından vurarak değiştirmeye çalışmanın da bir alemi yok herhalde değil mi?

 

    Ülkeyi idare edenler, Evren Paşayı unutmayın. O, yüzde doksanlara kabul ettirmişti anayasayı. Sonra ne oldu? Süreçte o anayasadan sadece işinize yarayanları bıraktınız. Seçim barajı yasası gibi... Bu devran böyle gitmez bunu iyi bilin. Bu ülkenin aydın, aydınlık insanlarının çoğu henüz atlarına binip gitmediler daha…  

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL