Advert
Advert
Advert
AKIL TUTULMASINA DEVAM

AKIL TUTULMASINA DEVAM

Bu içerik 2943 kez okundu.

   Referanduma artık sayılı günler kaldı. “Evet”çiler ve “Hayır”cılar meydanlara çıktılar an itibarıyla. Bir yanda devletin tüm olanaklarını kullanan Cumhurbaşkanı ve belki de son elli gününü yaşayacak olan hükümet başkanı; öte yanda kendi yağıyla kendi unuyla kavrulmaya çalışan diğer siyasiler ve siyasi olmayanlar. Böyle bakınca zaten iktidar olanaklarını kullananlar seçmene daha güçlü bir biçim-de ulaşıyor görülebilir. Bunun böyle olduğunu da cumhurbaşkanının açılış törenlerini gösterebiliriz. Bir de başbakanın hükümet adına yaptığı çalışmalarda. Bu arada iktidarla aynı paralelde hareket eden Bahçeli için de aynı şeyleri söylemek mümkün(!)

   Gelelim anayasa referandumu içeriğine…

   On sekiz maddeyle seçmen karşısına çıkılıyor. Türk tipi başkanlık sistemi diyerek de seçmende bir akıl tutulması yaşatılmak isteniyor doğrusu. Gerçekte sistem Başkanlık sistemi…  Kısaca seçmen evet derse, ülke yönetiminde tek adam idaresi başlayacak. Tek adamın kaleminden çıkan liste ile meclis oluşturulacak, bakanlar meclis dışından tek adam tarafından seçilecek. Hukuk sistemi tek adamın kontrolünde olacak. Denetim tek adam tarafından yönlendirilecek. En vahimi de suç işlediği varsayılan bir tek adamın, meclisteki dört yüz milletvekili tarafından yargılanması için oy vermesi gerekiyor. Bu da durumun vehametini göstermesi açısından gerçekten ilginç değil mi?

  Şimdi şu soruları sormak gerekiyor sanırım:

1-     AK PARTİ iktidarı on beş yıldır ülkeyi tek başına yönetiyor. Bu güne kadar isteyip de çıkara-

madığı hangi kanun var? Varsayalım ki çıkaramadı! Kanun hükmünde kararnamelerle işin halletmedi mi?

   Şimdi referandumda evet oyu çıkarsa, kanun yapma hakkı sözüm ona mecliste olacakmış. Yahu

Tek adam tarafından oluşturulan mecliste onun istemediği bir kanun çıkarılabilir mi? Akıl var, mantık var, değil mi? O zaten böyle bir durumda yasanın kendine verdiği hakkı kullanıp, Kanun hükmünde kararname yayınlamayacak mı?

1-     AKP on beş yıldır tek başına iktidar. Tüm bakanlar kendine ait. Hangi kararları almak istedi de alamadı?

   Eğitim sistemini hallaç pamuğuna çevirmediler mi? Adına 4+4+4 dedikleri ucube bir sistem adı altında neredeyse tüm okulları temeli dine dayalı hale getirmediler mi?

   Kötüye giden ekonomiyi düze çıkarmak adına devlet elindeki tüm varlıkları özelleştirmediler mi? Daha vahimi, adına Varlık Fonu dedikleri bir oluşumla devletin bel kemiği olan tüm bu kurumları oraya bağlamadılar mı?

   Bu referandumda HAYIR diyoruz. İster sağdan olsun ister soldan… Tüm insanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu bir yerel ya da milletvekilliği genel seçimi değildir. Oylamada sonuç ne olursa olsun bugünün iktidarı görevine yasaların kendilerine tanıdığı süreye kadar devam edecekler. Yani iktidara halel yok.

 

   HAYIR diyoruz çünkü Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla anlamını bulan devletimizin şekli hali değiştirilmeye çalışılıyor. Bu  ülke idaresi, zamanında Atatürk’e bile verilmeyen TEK ADAM eline bırakılamaz…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL