Advert
Advert
Advert
GÖZ ARDINDAKİ GERÇEKLER…

GÖZ ARDINDAKİ GERÇEKLER…

Bu içerik 2192 kez okundu.

  Pazarcının biri bakana, mazot çok pahalı, deyince bakan ben de çiftçiyim deyip uzaklaşıyor oradan. Ve referandum turuna diğer tezgâhlarda devam ediyor. Mazotun neden pahalı olduğunu, yat sahiplerine neden sudan ucuza satıldığını açıklayamıyor. Gülünecek mevzu vesselam!

   Çalışma bakanı, iş çok fakat beğendiremiyoruz diyenler, öncelikle maaşım ne olacak diye soranlar yüzünden işsizlik oranı yükseliyor diye açıklama yapıyor. Oysa gerçek tam tersi... İş ve İşçi Bulma Kurumuna başvuranların sayısı milyonlarla ifade ediliyor.  Sokaktaki işsiz, ne iş verilirse yapmaya razıyım noktasında. Şimdi sormak gerekmez mi? Bakan mı doğrucu, sokaktaki işsiz mi?

   Hukuksuzluk aldı başını gidiyor memleketimizde. Bu durumda dünyanın en hukuksuz devletleri arasında son sıralardaki yerimizi koruyoruz. Maazallah, tek adam yönetiminde hukuk siyasileşince gerçekten mağdurları oynayacağa benziyoruz. Çünkü tek adam yönetiminde hukuk da elden gidiyor…

   Cinsel istismarlar son on yılda had safhaya ulaştı. Özellikle küçük yaştaki çocukların istismarı aldı başını gidiyor. Özellikle yurtlarda, cinsel istismarlar her gün gündemdeki yerini koruyor. Son olarak bir okul müdürünün yüze yakın çocuğa istismarı medyayı salladı. Kadınlara şiddet hakeza! Bu alanlarda da dünyada birinciliğimizi koruyoruz.

   Emeklinin, memurun, çalışanın maaşı artan enflasyonla birlikte eridi gitti. Bir de emekliye promosyon adı altında aylığı on liraya bile gelmeyen komik bir ücretle sanırım emeklinin akli melekesiyle oyun oynuyorlar. Ve emeklinin, bu gülünç promosyon için yarabbi şükür demesini bekliyorlar ayan beyan…

   Referandum sürecinde son dönemeçlere gelinirken, memleketin hali pür melalini düşünmeyenler, idareyi tek adama teslim etmek için meydanlarda bol bol nutuk atıyorlar. Oysa, getirilen anayasa maddelerinin içeriği konusunda en küçük bir açıklama dahi yapmaya tenezzül etmiyorlar. Çünkü nasıl olsa bu millet tartışmasız kabul eder zihniyetindeler. Yanıldıklarını 16 Nisan akşamı vereceği HAYIR oylarıyla gösterecek.

 

   Gerçekleri göz ardı etmek isteyenler, yandaş kanallarında hayvan belgeseli, evlendirme programları, yemek tarifleri, defileler, absürt diziler izletmeye devam ede dursunlar. Artık millet bunlara doydu. İş istiyor, aş istiyor, huzur istiyor, hak ve hukuk istiyor. Barış istiyor, dostluk istiyor, demokrasi istiyor, özgürlük istiyor. Bunların hangileri tek adam rejiminde var ki?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM