Advert
Advert
Advert
               SÖZÜN BİTTİĞİ YER

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Bu içerik 2199 kez okundu.

   Şu Anayasa referandumu gündeme getirildiğinden bu yana iktidar partisi kanadından doğru CHP’yi FETÖ, PKK ve İŞID ile bir gösterme çabaları had safhaya ulaştı neredeyse. Gün geçmiyor ki bir çamur atılmasın CHP’ye. Ve özellikle referandumda Hayır oyu verecek olanlara yönelik bu ithamlar hani çamur at yapışmazsa da izi kalır misali gündeme oturuveriyor.

   Oslo görüşmelerini CHP yapmadı.

   Dolmabahçe görüşmelerini CHP yapmadı.

   İmralı’da CHP heyeti ile Öcalan görüşmedi.

   Habur sınır kapısında PKK’lıları davul zurna ile CHP karşılamadı.

   Üstelik terörü önleme konusunda iktidar partisine her tür desteği vereceğini her fırsatta açıkladı.    Dahası sorunun çözümünün mecliste bir komisyon kurularak daha bir gerçekçi sağlanacağını dillendirdi biteviye. Gelin görün ki, bütün bunlar ayan beyan ortadayken İktidar Partisi, ona yandaşlık eden MHP ve Cumhurbaşkanı, ağız birliği etmişçesine terör konusunda CHP’yi suçlamaya devam ediyor. Toplumda karşılığını bulamasa da bazı adi saldırılar da yapılmıyor değil CHP’ye. Hayır diyenlere…

   Birileri çıkıp Hayır diyenlerin şeytan olduğunu söylüyor.

   Birileri çıkıp elinde tabancasını ateşleyerek “Hayırcıları ne yapmalı!” diyerek adeta ölümle tehdit edebiliyor.

   Birileri çıkıp CHP’nin Hayır afişlerini yırtabiliyor.

   Hayır, kampanyası sürecinde alanlarda gösteri yapılmasına izin verilmiyor. Hatta elektrikler kesilerek engellenmeye çalışılıyor gösteriler.

   İktidar kanadı devletin tüm olanaklarından özgürce yararlanırken, Hayır diyenlerin karşısına çıkarılan dayatmalar, seçimin eşitlik ilkesine aykırı yapılacağının işareti şimdiden.

   Toplu açılış adı altında yapılan mitinglerde iktidar partisi, CHP’ye saldırmaktan geri durmuyor hiç.

   Oysa iktidar partisinden beklenen, değiştirilen anayasa maddelerinin toplum için ne anlama geldiğini bir bir açıklamak olmalıydı. Seçmenin bu Anayasaya niçin evet demesi gerektiğini anayasa maddeleri bağlamında açıklamak olmalıydı.

   Referandum sürecinde ikide bir darbeler anımsatılarak oy devşirmeye çalışanlar, seçimde evet çıkarsa gerçekte kendilerinin de bir nevi cumhuriyet rejimine karşı bir darbe yaptıklarının farkındalar mı acaba?

   Artık anayasa oylamasına az bir zaman kaldı. 16 Nisan ülkemiz için, geleceğimiz için bir dönüm noktası olacak. Ya Tek adam rejimi gelecek, iğneden ipliğe her şey Tek adamın kontrolüne geçecek. O ne derse o olacak kısaca. Ekonomi, hak, hukuk, asker, eğitim… Aklınıza ne gelirse ipler Tek adamın elinde…

   Parlamenter sistem etkisizleştirilecek. Demokrasi Tek adamın dudakları arasına sıkışacak. Dünyanın çağdaş, ileri memleketleri arasındaki yerimiz daha da gerileyecek…

   Sözün bittiği yerdeyiz artık. Olmak ya da olmamak gibi…

           

           

 

                

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL