Advert
Advert
Advert
 BU NASIL BİR AKIL TUTULMASI-2

BU NASIL BİR AKIL TUTULMASI-2

Bu içerik 2012 kez okundu.

   Meğer biz nelere evet demeliymişiz:

   Madde 11.

   Cumhurbaşkanına cezai ve hukuki sorumluluk gelecekmiş!

   Duy da inanma. Tek adamın kendisinin belirlediği milletvekillerinden en az 400’ünün imzası ile cumhurbaşkanı ve onun kurduğu hükümetin üyelerine yargı yolu açılacak. O kadar imza imkansız da velev ki toplandı. Bu kez de Tek adamın tek tek belirlediği yargı organlarının onu yargılaması olanaksız görülüyor.

   Madde 12.

   18 – 25 yaşlarındaki gençler milletvekili olacakmış!

   Zaten 25 yaşındaki gençlere vekil olma yolu açılmıştı. Ne yazık ki 450 kişilik mecliste o yaşta bir vekil yok. Sanırım bundan sonra da olmaz. Ya da birileri kendi çocuklarına vekil olma yolunu açıyor. Böylece de askerden muaf oluyor. Genç yaşta vekil emeklisi olarak yedi sülalesini garanti altına alıyor.

   Madde 13.

   Mecliste vekil sayısı 600 olacakmış!

   450 vekilden ne gördük ki sayı 600’e çıkınca ne göreceğiz. Bu işin içindeki sır bence sayı çoğaltarak Tek Adamın önündeki sayısal engellerin kaldırılması amaçlanmış…

  Madde 14.

   Kanunları hazırlayıp teklif etme yetkisi sadece mecliste olacakmış!

   Zaten yok muydu ki? Çıkan yasayı cumhurbaşkanı işine gelmezse veto edecek. Veto edilen yasa tasarısı 301 vekilin oyuyla yeniden başkana gönderilecek. Bu da demek oluyor ki, başkan yasayı veto ederse, kanun yerine kararname çıkarma yetkisine sahip olacak. Anlayacağınız, artık ülke Tek Adamın dudakları arasından çıkan sözlere bakacak…

   Madde 15.

   Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacakmış!

   Peki, tek başına iktidarlarında hangi bürokratik engellerle karşılaştılar ki? Milletten ne istediler de millet onlara vermedi?

   Madde 16.

   Hükümet daha hızlı çalışacakmış!

   16 yıldır hızından ne eksildi ki? Önlerinde duran mı vardı?

 

   Görülen o ki, cumhurbaşkanı ve başbakan bir de Bahçeli, referandumdan çok Kılıçdaroğlu ile uğraşıyor. Millet karşısına çıkıp anayasa maddelerine neden evet denmesi gerektiğini anlatacaklarına, CHP liderini ve CHP’yi terör odaklarıyla bir gösterme çabasına girmişler. Ve ne acıdır ki, “Kasetle gelen kasetle gider” gibi bence çok aşağılık bir bel e altı vuruşuyla Kılıçdaroğlunu etkisizleştirme hareketleri başlatıldı. Sözüm ona CHP liderini 15 Temmuz gecesi havaalanından kaçmakla suçluyorlar.  Peki, kendileri gecenin üç buçuğuna kadar neredelerdi? Bir tankın üstüne çıkıp resim çektirdiler de biz mi görmedik?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL