Advert
Advert
Advert
ÇAĞDAŞ EĞİTİM

ÇAĞDAŞ EĞİTİM

Bu içerik 1758 kez okundu.

   Okullar açıldı – açılacak. Eli kulağında artık… MEB bu yıl uygulamaya konulacak yeni müfredatı açıkladı. Yeni müfredata uygun kitaplar da basıldı. Dağıtılmaya hazır artık. İlk ve orta öğretimde öğrencilere ücretsiz dağıtılacak kitaplar okullar açıldığında sıraların üzerinde olacak…

   Ne var ki kitapların içeriği müfredata uygun hazırlanırken sanırım çağdaş ve laik eğitim unutulmuş… Kitap hazırlayanlar Atatürk’ü de unutmuşlar ne yazık ki! Atatürk sadece kitapların ilk sayfalarında fotoğraf olarak kalmış… Cumhuriyet ve değerlerini göz ardı ederken bazı safsataları da ön plana çıkarıvermişler yazarlar.

   Elbette zihniyet sorunu… Dünyanın yuvarlak değil düz olduğunu savunanlardan daha ne beklenebilir ki. Hele de kadınları insan yerine koymayan anlayışlardan. Bakın ders kitabında kadınlara kocalarına itaat etmenin bir ibadet sayılacağı anlatılıyor. Erkeklere de dini bütün kadınlarla evlenmelerini salık veriyor aynı kitabın yazarı…

   Gelinen noktada çağdaş eğitim yönünden dünyadaki yerimiz son sıralara geriledi. Tıpkı yargıda, adalette olduğu gibi…

   Hakikaten adalet kurultayını içki içtiler teraneleriyle karalamaya çalışanlar enerjilerini ülkede adalet konusunda harcasalar belki daha başka bir ülke olurduk değil mi?

   CHP yoluna eğitim konusunda yapacağı çalışmayla devam ediyor. Önce adalet yürüyüşü, ardından adalet kurultayı ve sonrasında ülkenin eğitim durumu… Seçimlere iki yıl kala bu çalışmaların parti açısından artı değer olacağı muhakkak elbette.

 

   Devrek’ten uzakta, Devrek’in hal ve gidişini merak ediyorum tabi ki. Sosyal medyadan takip etmeye çalışıyorum. Şu meydandaki topun konumu karikatürlere konu olacak şekilde sanki. Bir de meydandaki fıskiyeler. Güzel olmuş da keşke insanları serinletmek, yıkamak amacıyla kullandırılmasa. Bir de şehrin ortasındaki trafik.    Mucizelerle yaşıyor kısaca Devrekliler desem yeridir. 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR