Advert
Advert
Advert
ADALETİN KESTİĞİ PARMAK ACIR MI?

ADALETİN KESTİĞİ PARMAK ACIR MI?

Bu içerik 1888 kez okundu.

    Öyle bir siyasi kargaşa içindeyiz ki anlatması olanaksız. Bu kargaşa ortamında gemisini yürüten kaptanlar yanında yürütmeye çalışan kaptanlar da var. Gemisini yürüten kaptan, elbette ki iktidar ve onun üstü devlet yapılanması. Gemisini yürütmeye çalışan kaptanlar da, yürüyen geminin ardından kazasız belasız bu memlekette nasıl çıkar sağlarız diyen siyasiler… Bunlardan söz edeceğim bu yazımda.

    Kargaşa çok yönlü: Terör kargaşası, ekonomi kargaşası, eğitim kargaşası, sağlık kargaşası, adalet kargaşası… İşsizlik, geçim derdi… Nesini söyleyeyim ki. Anlatmaya kalkışsam sayfalar yetmez herhalde!

    Terör olayları 16 Nisan’dan sonra bitecek dediler. Referandumda evet oyu kullanırsanız terörü sıfırlamak boynumuzun borcu dediler. Aradan aylar geçti, terör illeti nihayetleneceğine hortladı neredeyse. Gün geçmiyor ki şehit haberleri gelmesin! Fakirin Mehmet’i can verirken, zenginin çocukları adıyla bin yaşasın oluyor memlekette.

    Dış kaynaklı teröre bir türlü dur diyemiyoruz. Bizim tu kaka dediklerimize, dost sandıklarımız destek veriyor. Hem de öyle böyle destek değil. Bize sattıklarının aynısını terör odaklarına da veriyorlar. Hem de TIR’lar dolusu… Sonra da amaçlarını terörü yine terörle çarpıştırarak önlüyoruz deyip çıkıyorlar işin içinden. Pekâlâ, soru şu: Kanla kan yıkanır mı?

    Dolar aldı başını gidiyor. Dolar arttıkça bizde tüketim maddelerinin tümüne zamlar da birbiri ardına geliveriyor. Daha dün üç kuruşa aldığımızı bugün altı kuruşa zor buluyoruz. Bankalar, kredi verirken anasının gözü paralar alıyor, iş vatandaş birikimine gelince, parayı pul etmek için kıyasıya yarışıyor birbirleriyle. Kredi almak ayaklara düştü. Artık akıllı telefonlar bile bir tıkla kredi işlemi görebiliyor.    Ne âlâ bir memleketteyiz vesselam değil mi?

    Eğitimde on beş yıl geriye döndük gibi. Reform yapacağız diyerek yola çıkanlar, eskiyi aratır hale getirdiler eğitimi. Sınav kaldırıyoruz diyerek gizledikleri asıl niyetlerini uygulama yolundalar şimdi. Nitelikli okul, niteliksiz okul söylemleriyle halkın kafasında çelişki yaratma çabasındalar. En yakın okulda okumanın en doğrusu olacağını savunarak milleti İmam Hatip Liselerine yönlendirmeye çalışıyorlar. Zaten ülkenin neredeyse bütün devlet okullarını İHL yapmadılar mı?

    Ders kitaplarının içeriklerini değiştirdiler. Öğrencilere uhrevi derslerin fen derslerinden daha kıymetli olduğu bilincini yaymak için uğraşıyorlar…

    Sağlık alanında işler daha bir açmazda. Doktorsuz hastaneler artık otel gibi kullanılmaya başlandı. Özellikle küçük ilçe hastanelerinde doktor bulmak neredeyse olanaksız… Hasta kuyruklarına nihayet verdik diyenlere sormak lazım soruyu. Doktor olmayan yerde doktor kuyruğuna girer mi insanlar hı?

           

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM