Advert
Advert
Advert
KONGRENİN ARDINDAN

KONGRENİN ARDINDAN

Bu içerik 1710 kez okundu.

    CHP Devrek İlçe Örgütü 36. Genel Kurulunu yaptı cumartesi günü. Delegelerin yeterli katılımı olmasına karşın ilçedeki CHP’lilerin pek ilgisi yoktu sanki. Dışarıdan gelen konuklar da olmasa neredeyse tüm koltuklar boş kalacak gibiydi. Klasik hastalığımız bu. Nasıl olsa kongre yapılır. Birileri partiyi aşırtında taşır zihniyeti on yıllardır devam edegeliyor partide. Katılımın az oluşunun nedenlerinden belki de en önemlisi milletvekillerinin olmayışıydı. Çünkü tam da o gün Ankara’da bütçe görüşmeleri ve İçişleri Bakanı hakkında gensoru önergesi görüşmeleri vardı. Belki vekiller olsaydı, kalabalık daha çok olurdu…

    Kongreye katılan konuşmacıların ortak tavrı, CHP’nin bundan sonra yapılacak yerel ve genel seçimler ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olması için nasıl bir tavır alınması gereği üzerineydi. Görüşlere katılmamak elde değil elbette. Bir olmak, biz olmak; iri olmak, diri olmak CHP için olmazsa olmazlardan. Geçmişi kaşımak, geçmişte yaşanan olumsuzluklar üzerinden siyaset yapmak sosyal demokrat olarak bize yakışan bir davranış olmamalıydı. Olmadı da…

   Yerel sorunlarımızı, ülke sorunlarımızı masaya yatırdığımız kongremizde tek liste ile seçime gidildiğinden bir parti içi yarış yaşanmadı.

   Halil Kodaman dilek ve temenniler bölümünde söz alarak partimizin içinde bulunduğu durumun bir panoramasını çıkardı. Başarıya ulaşmak için bir olmaktan, birlik olmaktan söz etti uzun uzun. Seçimlerin erkene alınabileceğine dikkat çekerek bugünden tezi yok çalışmalara başlamak gereğini dillendirdi. Kırmadan, dökmeden, incitmeden, küsmeden herkesin parti çıkarlarını önde tutmasını önerdi.

  İbrahim Tığ, konuşmasında ilçe sorunlarını, özellikle belediyede yapılan uygulamaların aksaklıklarından söz etti. Meydanın ağaçsız bırakıldığını, İlçenin birçok orman alanının başka illere peşkeş çekildiğini belirtti. Bu durumdan kurtulmanın tek yolunun CHP’li bir belediyeye sahip olmaktan geçtiğini önemle belirtti.

    Kongre sonunda Yaşar Bükrü ekibiyle güven tazeledi. Nebiye Ardıç, Mehmet Kaya, Ali Aksoku, İhsan Çınar yeni yönetimde yer aldılar. Bu yönetimin gelecekte yapılacak seçimlere ilçeyi başarılı bir biçimde hazırlaması dileğimizdir.

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR