Advert
Advert
Advert
ÜYE OL, AL İŞİ…

ÜYE OL, AL İŞİ…

Bu içerik 1869 kez okundu.

   TÜRK – İŞ Başkanının açıklamalarını dinledim cumartesi sabahı FOX TV’de. Kulaklarıma inanamadım doğrusu. Taşeronların kadroya alınmasıyla ilgili konuşuyordu. AKP’nin kadın kolları, gençlik kolları ve ilgilileri, taşeron olarak çalışanları partiye üye olmaya zorluyormuş. Yapılacak sınavda başarılı olmanın tek yolunun partiye üye olmaktan geçtiğini söylüyorlarmış. Bunu söyleyen büyük bir sendikanın başkanı… Hayretler içinde dinledim konuşmasını. Elinde belgeler olduğunu söylemesi de manidardı. Madem belgen var, neden kamu önünde açıklamıyorsun? Birilerinden mi korkun var yoksa?

    Vergilerdeki faiz oranı da arttırıldı. Devletin vergi gelirleri arttı böylece. Ancak devletin geliri yurttaşa yansımadığı için zor günler yaşıyoruz. Yaşamaya da devam edeceğiz. Bu arada MAN adası ile ilgili açıklamalar şırp diye kesiliverdi. İlgililerden tık yok. Mahkemeye yansıyan belgelerin durumundan da bihaberiz doğrusu. Gazetelerde bu konuda bir satır yazı yazılmıyor. Acaba yayın yasağı mı var?

    Baylokun da sahtesi varmış meğer. On bir bin kişiyi katakulleye getirmişler. Onca kişi boşu boşuna tutuklanmış. Şimdi onlar serbest bırakılıyor. Yeni bir KHK ile de mesleklerine geri dönecekler. Bu olumlu bir gelişme. Umudumuz, diğer mağdurların da haklarına bir an önce kavuşması…

    Yanılmışız, bizi aldatmışlar, milletim bizi affetsin diyerek işin içinden sıyrılmamak gerek. Hakkaniyetliysen, o hakkı herkes için kullanacaksın değil mi?

    Milleti siyaseten bölmek de doğru bir davranış değil bence. Seçim süreçlerinde partizanca davranışlar kısa süreli olabilir ama seçim bittikten sonra milli bütünlüğün sağlanması da iktidarın bir numaralı görevi olmalı. Bu bizim memlekette şimdiye kadar hiç olmadı. Umarım 2018 yılı birlik, barış ve huzur yılı olur…

    2018 demişken gelen yılın hepimize sağlık ve mutluluk getirmesi dileğiyle…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR