Advert
Advert
Advert
GÜNDEMİN GÜNDEMİ

GÜNDEMİN GÜNDEMİ

Bu içerik 1888 kez okundu.

   

   Suriye’de yaşananlar, dövizdeki akıl almaz artışlar, siyaset içindeki ağız dalaşları, seçim sisteminde yapılan değişimler, her gün canlarından bir parçayı toprağa gömen şehit anneleri, babaları… MHP Kongresinde tek aday Bahçeli, Cumhurbaşkanının AKP Genel Başkanı olarak yurt genelinde parti kongrelerinde yaptığı konuşmalar, emperyalist güçlerin ülkemiz üzerindeki oyunları… Ekonomimizin her geçen gün alaşağı olması, eğitim sistemindeki aksaklıklar… Geçim sıkıntısı, emeklinin, memurun, bordo mahkumlarının içler acısı yaşam mücadelesi, küçük yaşta çocuklara tecavüz girişimleri, kadınlarımıza yönelik şiddet… sözüm ona din adına insanı dinden imandan çıkaran açıklamalar… Memleketin çivisi mi çıktı ne?

    Yazımın başlığında da dedim ya gündemin neresinden tutacağımızı kestirmek neredeyse olanaksız artık. Ama asıl gündemin on binlerce insanımızı sırf BANK ASYA’ya para yatırdı diye, FETÖ hayranı diye, FETÖ’nün militanı, sözcüsü diye önce hapislere atıp ardından da at izi it izine karıştı mealinden açıklamalarla yetinmek! İnsanları cezaevlerinde aylarca hatta neredeyse iki yıla yakın tutuklu bekletmek! Bazılarını da yurt dışı yasağıyla, belirli süreler ceza vererek serbest bırakmak! Serbest bıraktıklarını mesleklerine geri almamak! İşte asıl gündem bu!

    Bir de FETÖ’ye odaklandırılarak tutuklanan KESK’e bağlı sendikaların üyesi memurlar var! İnsanın aklı hafsalası almıyor doğrusu. Bu insanların suçu neydi ki? Tutukladınız, yargıladınız, serbest bıraktınız. Hatta akladınız onları. Ama görevlerine iade etmiyorsunuz? Neden ki?

    Şamil Tayyar, gazeteci ama AKP milletvekili aynı zamanda. Yaptığı açıklamalar yenilir yutulur cinsten değil!

   “Asıl FETÖ’cüler, milyon dolarlar verip serbest kalıyorlar!” dedi. Hatta sayın cumhurbaşkanı ile de bazı paylaşımlarda bulunduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanının yanı sıra MİT Müsteşarı ve ilgili bakanlara da bilgi verdiğinden söz etti katıldığı TV kanalında. O kanalda Latif Şimşek vardı. CHP’yi öcü gibi gören Savcı Sayan vardı. Bir de adını anımsayamadığım diğer gazeteci…

   Kanal, iktidara yakın kanal. Katılımcılar da iktidardan yana. Hal böyle olunca gündeme bomba gibi düşen o açıklamaların muhataplarının bir açıklama borcu yok mu millete?

   Bakalım daha neler göreceğiz, duyacağız, yaşayacağız ilerleyen günlerde. Hep birlikte tanıklık edeceğiz o günlere…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR