Advert
Advert
Advert
ÖLÜM, ARDIMA DÜŞÜP GELME…

ÖLÜM, ARDIMA DÜŞÜP GELME…

Bu içerik 1086 kez okundu.

 

     Çok güzel geçen Sinop günlerimiz geçtiğimiz haftadan bu yana zehir zemberek oldu bize!

     Tuna ailesinin üç numarasını yitirdik. Zamansız ölüm dedikleri şeyi yaşadık aniden Kayın biraderim Reşit Tuna, ışıklara uzandı. Şimdi annesinin yanı başında,  belki yüz metre ötemizde içimizdeki sonsuz sevgisiyle öylece durup duruyor koyun koyuna.

     Tüm sevdiklerini gözü yaşlı bırakıp gitti sonsuzluğun aydınlığına.

     Bir haftadır, ülkede ve dünyada yaşananlardan uzaktayız. Tuttuğumuz yas engel buna.

     Sabahın şu erken saatlerinde CNN TÜRK kanalından belki de gecenin yinelemesi olan haberleri izledim. Emperyalizme karşı, mecliste grubu olan dört partinin tek bir yumruk olması meğer ne güzelmiş! Bize kafa tutanlara karşı birliğimizi nedense ülkemizin iç sorunlarında gösteremedik on yıllardır.

     Enflasyon aldı başını gidiyor. Son yılların en korkunç rakamlarına ulaşmış.

     Dövizde de durum aynı. O da aldı başını gidiyor. Bak, ne güzel adamlar oturdukları yerden para kazanıyorlar. Enayiler mi ki, ülkede yatırım yapıp o odalar dolusu paracıklarını çöpe atsınlar!

    O işi ancak benim garip gureba; fakir, fukara milletim yapar. Yastık altını boşaltıverir gözü kapalı. Evladını askere gönderir, gittiği yerde şehadet şerbetini içsin diye. Zaten iş bulamayan evladı da, davul zurnayla gider, üzerine bayrak sarılmış tabutla döner evine. Şehit oldu ya, ailesine bağlanan birkaç kuruş maaşla, onlara ilaç olmanın mutluluğunu yaşar öbür dünyada!

     Ya zenginlerin, varlık içinde yüzenlerin çocukları? İşte onlar bedel verirler. Verdikleri bedelle de ülke ekonomisini düzlüğe çıkarırlar sözüm ona…

     Askerimiz Mehmetçiktir de ya bedel ödeyenlere hangi adı koyacağız?

     Seçimlerden bu yana CHP’de kazan kaynıyor. Bu durum, partisine gönül vermiş tüm CHP’yi derinden etkiliyor elbette…

     Sorun başkanlık yarışı olduğunu sananlar yanılıyor bence. Sorun, u partinin hücrelerinde. İçimizden hâlâ o tek parti döneminde yaşatılan zihniyeti atamadık ne yazık ki!

     “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” demekle olmuyor arkadaş! Ülkenin dört bir yanına heykelini dikmekle de olmuyor demek ki. Öyleyse Onun askeri olmak yerine, onu tanımayı, fikirlerini, ülke için ürettiği projelerini içimize sindirmek; Çağdaş uygarlığa ulaşmanın, uygar devletlerden alıp hazıra konmakla sağlanmayacağını anlamamız gerekir artık.

     Bakın, Atatürk, ülkenin gelişmesinin tarıma dayalı olduğunu öngörmüş, biz, onun çiftliğini rant kapısına çevirmişiz. Bir yanında panayır gösterileri, öte yanında koskoca SARAY!

     Oysa orada yıllar önce örnek çiftçilik adına tarım ürünleri yetiştirilirdi.

     Toprak reformu?

     Tam bağımsız Türkiye?

     Traktörden uçağa, helikopterden tanka, tüfeğe kendi adımızı verecektik. Nerde? Elin adamı, parasını peşin ödediklerini bile vermiyor sana… Sen “Eyyy!” diye teselli bul kendi kendine…

     “Gerçekler fikirlerin tartışmasıyla ortaya çıkar.” demiş, ünlü şair Tevfik Fikret, ünlü halk ozanımız Aşık Veysel de bir açıdan aynı konuyu işlemiş… İşlerken de fikirlerin çarpışmasının bazen ne kadar zararlı olabileceğini de anımsatmış dizelerinde…

     “Kim okurdu, kim yazardı,      

     Bu düğümü kim çözerdi,

     Koyun, kurt ile gezerdi,

     Fikir başka başka olmasa…”

     Bir olma, birlik olma; ülkenin geleceğinde demir, çimento, kum, çakıl olma zamanı parti içi sorunların ulu orta öne çıkarılıp milletin gözü önünde ulu orta sergilenmesi ne kadar ayıp. Bir ayıp da artık partinin gelecekle ilgili projelere kendini kapatması… Üreten, gelişen, kendi kendine yeten bir ülke için çaba sarf etmekten uzak kalışı. Kısır döngülerle kendini harap edişi…

     Olağanüstü kongrenin bir an önce toplanıp artık bir çeki düzen vermeli her şeye.

     Yeter mi, yetmez mi kısır döngüsünden kurtarılmalı parti. Koltuk bağımlılarına bir kez daha fırsat verilmemeli artık. Bu parti kimsenin babasının evi değil. Olmuyorsa, gerçekten olmayı gerçekleştirebileceklere teslim edeceksin koltuğu arkadaş!

      Yenilgi yorgunları, artık gerçeklere gözlerinizi kapamayın. Değişim için fırsat tanıyın. Gelin hep birlikte uyuyan devi uyandıralım. Önümüzde yerel seçimler var.. Şunun şurasında ne kadar zaman kaldı ki!

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL