Advert
Advert
Advert
DEVREK SOSYAL DEMOKRAT BAŞKANINA KAVUŞUYOR…

DEVREK SOSYAL DEMOKRAT BAŞKANINA KAVUŞUYOR…

Bu içerik 1722 kez okundu.

 

     Yerel seçimlere adım adım yaklaşıyoruz şu günlerde. Siyasi partiler harıl harıl aday peşinde. Bir yandan daha çok adayla daha çok kasalarını doldurmayı düşünürken diğer yandan ülkede yerel iktidar olmanın çabası içindeler.

    CHP, birkaç gün içinde adaylarını belirleyip kamuoyu ile paylaşacak gibi. Genelde beldeden büyük şehre tek adayla girme çabası gösterirken, kimi illerde bu çaba ön seçimle nihayetleneceğe benziyor. Demokrasinin tüm kuralları CHP içinde eksiksiz yerini almış. Barış içinde, birlik içinde ülke geleceğini sosyal projeleriyle insanların hizmetine sunma yarışı CHP içinde tam gaz.

   Görebildiğim kadarıyla Devrek’te de tek adayla seçime gidecek CHP. Bu gerçekten de CHP için bulunmaz fırsat.

    Küskünlükleri bir kenara bırakıp tek adayla yarışa girecek CHP’nin Devrek’te seçim kazanamamak gibi bir sorunu da kalmıyor artık. Yeter ki sokak sokak, ev ev, gidilmedik yer, konuşulmadık seçmen bırakılmasın. Yapılanların daha güzeli, daha insana, canlıya dokunanı, daha doğal güzelliklerle bezenmiş bir Devrek projesi ile yola çıkarsa aday, kaybetmek gibi bir durum söz konusu bile olamaz…

   Hele de yönetimin tam desteğini almışsa eğer – ki almışa benziyor- artık çalışmak vakti gelmiş de çatmış bile.

   Masa başı hesaplarla, seçmen listelerindeki oy sayılarıyla seçim kazanacağını düşünenlerin büyük bir yanılgı içinde oldukları bir seçim süreci yerel seçimler. Çünkü seçmen, projeye ve kişisel özelliklere değer veriyor yerelde.

Adayın, inandırıcılık gücü, dürüstlüğü, örnek kişiliği seçmen üzerinde artı puan alıyor. Bu geçmişte de böyleydi, bundan sonra da böyle olacak herhalde.

     Devrek’i beton yığınlarından kurtaracak, insanlara rahat bir nefes aldıracak Cadde ve sokakların yeşillikler içinde, ağaçlandırılmış projeler emin olun ki daha etkili olacak seçmen nezdinde.

     Çalıştığı süre içinde her türlü zorlukla karşılaşan, belediyede çalışmadığı alan kalmayan bir aday var artık CHP’de. Uğradığı haksızlıkları, başkan olarak taçlandırmak için yola çıkmış bir aday. Bunun için de CHP safların seçmiş bir aday. Artık CHP seçmenine düşen görev belli… Bu adayı, her koşulda desteklemek… Bunun için var gücüyle çalışmak

     Diğer partilerde durum nedir bilmiyorum. Şu anda görevde olan başkan aday gösterilir mi? Orası karanlık. Yerine kim aday olur? O da belli değil. Ama bilinen gerçek, İttifak yerelde bozuldu artık. MHP de kendi adayı ile yola çıkacak. Bu durum da AKP aleyhine elbette… Artık 24 Haziran’da aldıkları oya ulaşmaları olanaksız görünüyor. İyi Parti ve Vatan Partisi aday gösterir mi o da belli değil. Ama genel seçimlerde CHP ile kol kola yürüyenlerin, yerelde de aynı tavrı göstermeleri halinde ipi göğüsleyen CHP olur Devrek’te. Devrek yeniden Sosyal Demokrat bir başkana kavuşmak için sabırsızlanıyor artık.

     Cuma günü başvuruların son günü CHP’de... Sanırım şu saatten sonra artık başkanlığa bir aday daha yakışmaz. Özveriyle hareket eden CHP’liler, bu konuda da aynı özeni göstereceklerdir.

     On yedi yılı aşkın bir AKP iktidarından sonra Devrek’in yeniden Sosyal Demokrat bir başkana kavuşması özlemiyle…   

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR