Advert
Advert
Advert
ANADOLAR

ANADOLAR

Bu içerik 1459 kez okundu.

  

    Muzaffer İzgü’nün bir öyküsünün adı bu kez yazımın başlığı. Tam da güzel ülkemin gündemine uygun bir başlık oldu.

    Çok değil daha belki bir, bir buçuk ay önce neredeyse yedi liralara dayanan dolar, şu günlerde ters köşe oldu. Düşüyor, düşüyor… Ama nedense garip - gurebanın; fakir - fukaranın yediği, içtiği, giydiği şeylerin fiyatlarında en küçük bir esneme yok. Seçkin pazarlarda domates on liranın üstünde. Marketlerin yanına yaklaşılmıyor. A-101, ŞOK, BİM gibi marketlerde belki de adı açıklanmayan sağlık yönünden pek de güvenilmeyen markaların fiyatları uygun gibi. Vatandaş oralara hücum ediyor. Bizim küçük bakkallar ise günün siftahını bile yapamıyor artık.

    Doğalgaz dağıtım şirketlerinin, büyük işletmelerin kullandıkları elektrikte indirim yapılırken; evlerde kullanılan elektrikte herhangi bir indirime gidilmiyor nedense. Hani dolar düştüydü ya!

    Enflasyon oranları açıklanıyor her ayın sonunda. Mübarek çıktıkça çıkıyor ama memura, işçiye, emekliye herhangi bir iyileştirme yapılmıyor. Cepler parasızlıktan inim inim inliyor. Banka kredi faizleri de arttıkça arttı. Krediyi öyle kolay kolay her babayiğit alamıyor. Alanlarsa, anasından doğduğuna pişman şu günlerde… Görsel medyada yirmi milyonu aşkın insanın sırf kredi borcu yüzünden icralık olduğu haberleri verildi. Devlet i âlimiz, zenginleri daha da zengin ederken, biz fakir kulları görmezden geliyor! Alimallah sırf borçları yüzünden utanç içinde olanlar, ele güne karşı insan içine giremeyenler intihar raddesine geldiler.

    Milyonerlerin sayısı her geçen gün artıyormuş memleketimizde. Artar tabiki. Yandaş olursan. Yalaka olursan, hamili yakın olursan artar elbet. Hele de dindar görünüp, en ön saflarda secdeye durursan…

    Yerel seçim atmosferine girdik. Her yerde seçim konuşuluyor şu günlerde. Partiler, seçim kazanmanın, en çok oy almanın derdine düştü. Adaylar belli oldukça da ortalık daha bir ısınıyor. Kimi yerlerde ısınmakla kalmıyor, yangın yerine dönüyor adeta.

    Devrek CHP, tek adayla seçime hazırlanacak. Son zamanların en olumlu adımı atılmışa benziyor.  Çetin Bozkurt, önceki seçimlerde yapılan ön seçim nedeniyle ikinci sırada kalıp aday olamamıştı. Bu kez tek aday artık… Belediye’de yıllarca başkan yardımcısı görevini üstlendi. Sonra iktidar partili belediye başkanının gazabına uğradı aday olduğu için. Aşağı yukarı belediyenin her birimine sürüldü. Nihayetinde şimdi emekli ve CHP’li. Bakalım bu kez iktidar onu emekli olarak nerelere sürecek, hep birlikte göreceğiz diyelim.

    CHP Devrek, başkan adayının arkasında tek yürek duruyor. Bu kez, sosyal demokrasi Devrek’te yeniden hak ettiği yere kavuşacak. Bu gün gibi aşikâr… Baksanıza AKP’den ses seda çıkmıyor. İlçeyi köy haline getirenler, toprak kokusuna hasret bırakanlar, Önce alayın, sonra taburun gitmesine göz yumanlar, eğitimi arapsaçına çevirenler, sırf borç ödemek için mal varlıklarını hiç edenler şimdi çıkıp da seçmen karşısına “Ben adayım!” diyemiyorlar artık. Ya da kendi içlerinde bir çatışma yaşanıyor adaylık konusunda. İlerleyen günlerde daha da netleşecektir bu durum.

    İktidarın yandaşı MHP’nin Devrek’te sesi soluğu çıkmıyor. İyi Parti’de de benzer bir durum var. Vatan Partisi, ÖDP, CHP’yi destekliyor her zaman olduğu gibi. DSP’den de ses seda çıkmıyor.    Rengini belli etmiyor ne yazık ki.

     Çetin bir cevizle karşı karşıya bu kez AKP…

     Kırmak istesen de kıramazsın.

     CHP’li başkanla Devrek, bir zamanlar ortaokulu bile olmayan Çaycuma’yı örnek almalı kendine. Bir Avrupa kenti görünümünde Çaycuma Bülent başkanın çalışmaları sadece bölgeye değil, tüm memlekete örnek oldu. Hele kent meydanında yapılan düzenlemeler… Hastaneye ulaşım için düşünülen asansör… Yeşiller içinde bir şehir. Devrek de öyle olacak CHP’nin yereldeki iktidarıyla.

     Şimdi beş yıl öncesinden iktidar partisi adayının seçim broşüründen bir bölüm size:

-    Devrek ırmağının iki yakası aile çay bahçeleriyle, dinlenme alanlarıyla, ırmak içinde yüzen  Kayıklarıyla, yapay şelaleleriyle ışıl ışıl olacak.

-    Belli tepelere kurulacak rüzgar gülleriyle kendi elektriğini kendisi üretecek.

-    Halkın hamam gereksinimini karşılamak üzere modern bir hamam inşa edilecek.

-    Şehir içi geniş alanlarıyla, caddeleriyle, sokaklarıyla, kaldırımlarıyla hemşerilerimize rahat bir nefes aldıracak...

      Daha ne demeli ki? Bunlardan hangileri gerçekleştirildi; takdir Devrek seçmeninin. Ama yaptıkları çok başarılı bir iş var. O da yandaşlarına her türlü olanakları sunmak. Muhalif gördüklerini de yerden yere vurmak. Adil bir belediye anlayışı on yıllardır ilçemizde kayıplara karıştı. Yemenin, içmenin kültür ve sanatın önüne geçtiği bir anlayış egemen oldu.

    Bu durumdan kurtulmak için sabırsız Devrek. Bir an önce hem de…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM