Advert
Advert
Advert
NE OLACAK ŞİMDİ?

NE OLACAK ŞİMDİ?

Bu içerik 1506 kez okundu.

      

        Tek adayla seçime hazırlanacağımızı düşünürken birden bire ortaya bir aday daha çıkıverdi. Oysa aylar öncesinde, “Artık işimin başında olacağım, mesleğimi icra edeceğim!”  diyordu sosyal medyadaki hesabında. Ama öyle olmadı. Sanırım çevresindeki bir kısım kişiler onu aday olması için zorladılar. Başka izahı yok çünkü!

        Oysa kendisine sorulduğunda aday olmayacağını söylemişti. Hatta başarılar bile dilemişti (?) Çetin Bozkurt’a. En azından ben öyle duydum. Çünkü kendi rahatsızlığım, eşimin tedavi için sık sık İstanbul’a gidişimiz beni Devrek siyasetinden uzaklaştırdı. Sadece sosyal medyadan edinebildiğim bilgilerle yazıyorum yazımı. Özellikle ildeki bazı gazetelerin köşe yazarları da ortalığı karıştırmanın kalemşörlüğüne soyunmuşlar. Özellikle Zonguldak, Ereğli, Çaycuma gibi bölgenin en önemli ilçelerinde CHP karışırsa eğer, bundan kârlı çıkacak parti AKP olacak. Bu, gün gibi aşikâr…

        Devrek’te neredeyse her seçmen Çetin’i konuşuyor. Belediyedeki deneyimi, onun başkan seçilmesine olumlu yansıyor. Kime sorsanız “Çetin başkan olmalı!” diyor. Hal böyleyken ortalık karıştırmanın kime ne kazandıracağı soru işareti bende?

        Bölge Haber gazetesi, ilçe yönetiminin tek aday başvurusu yapan Çetin Bozkurt’u desteklediğine dair haber yaptı geçenlerde. İstanbul’da olduğumdan fotoğraftaki karede yoktum ben. Ama emin olun, ilçe yönetiminin bir ferdi olarak benden de destek, tam destek Çetin başkana. Bunun ötesi yok.

        Birlik ve beraberliğin sağlandığı, küskünlüklerin, geçmişe yönelik yaraların sarılmaya çalışıldığı bu dönemde tek adayla yola çıkmak kadar güzel ve anlamlı ne olabilirdi ki! Yıllarca, tek yürek olamamanın sancılarını çektik. Hele de kendi dışımızdaki kişilere yönelmeye bile başladık o dönemlerde. Düşünün, kendisini ülkücü diye tanıtan Mansur Yavaş’a, Sonradan MHP vekili olan Ekmelettin efendiye muhtaç bıraktık partiyi. Bütün bunların sebebi kendi içimizdeki aymazlıktan başka neydi? Oturup bir güzel düşünmek gerek bence…

        Devrek’i köy görünümüne sürükleyenler, emekli kenti bile olmaktan çıkaranlar artık önümüzdeki birkaç ay içinde bunun hesabını verecekler seçmene. Yeşil Devrek’i, Beton Devrek yapanlar, belediye taşınmazlarını üç kuruşa satanlar, projeleriyle uçuşa geçip, pike yaparak yere çakılanlar bunun hesabını seçmene karşı sandıkta verecekler.

        On altı yıldan fazladır Devrek’i yöneten zihniyetten kurtulmak için önümüzdeki fırsatı iyi değerlendirmek gerek. Rüzgâr tam da bu anlamda CHP’den yana esiyor. Onu fırsata dönüştürmenin yolu da yerelde birlik ve beraberlikten geçiyor. Enerjimizi kendi içimizde değil, dışa dönük harcamak gerekiyor. 

        Genel Merkez tavrı kesin. Yönetimlerin tek aday olarak önerdiği isimleri onlar da geri çevirmeyecek şu aşamada. Parti bütünlüğü, birliği bunu gerektiriyor. Güzel günler yakında diyelim. Nokta…

         

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM