Advert
Advert
Advert
DEVREK SEVDAM

DEVREK SEVDAM

Bu içerik 1044 kez okundu.

 

     12 Aralık’tı Devrek’ten ayrıldığımız gün. O günden bu yana ilk kez 21 Şubatta gelebildim ancak. İki kişi gittik, tek döndüm. Sevdiceğimi Sinop’ta toprağa verdim de geldim. Artık onsuz yaşayacağım burada. Işıklar içinde yatsın sevdiklerinin yanında. Bir yanında annesi bir yanında kardeşi... Meğer yaşanmayınca anlaşılamıyormuş ayrılık acısı. Bu acıyı tatmak da ayrı bir acı!

     Millet ittifakına “Zillet” yakıştırması yapanlar, Cumhur ittifakı adı altında kendileri de birleştiler. Hem de ne birleşme! Biri milliyetçiliği ayaklar altına alan diğeri, senden cumhurbaşkanı olmaz diyen, iki zıt kutup. Kuzularla kurtların ittifakı! Neymiş efendim. Devletin bekası içinmiş! Siz onu gelin Ağaç bacak dedemin eskiden kalma külahına anlatın anlatabilirseniz elbette…

    Artık milleti öyle saçma sapan sözlerle kandıramayacaksınız. Bunu bildiğiniz için de CHP size en büyük rakip görünüyor. Ne yapalım da etkisizleştirelim düşüncesindesiniz. Çamur at duvara, yapışmazsa izi kalır diye düşünüyorsunuz ama yanıldığınız nokta artık CHP’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan tavrı. Bu tavır, yerel seçimlerde eğer dürüstçe bir seçim yapılırsa tabi ki de ilk meyvelerini verecek. Şimdiden görünen bu.. Görünen köy de kılavuz istemez değil mi?

     Devrek beş adayla yarışta... Sanırım seçimlere yakın aday sayısı üçe ya da ikiye düşer. Eğer MHP adayını geri çekmezse Çetin Başkan büyük bir çoğunlukla seçimi alır. MHP adayını çekerse, yarış büyük bir mücadele içinde geçer. Çünkü iktidar, devletin tüm olanaklarını kullanıyor. Belediye, kendine ait alanların neredeyse tümünü AKP adayının reklam panolarıyla doldurmuş. Ama bu görsellik bile artık onları kurtarmaya yetmeyecek. Hani Devrek’in en akıllı başkanı nerede şimdi?

     Hani rüzgar gülleri dikip elektrik üretecekti?

     Hani ırmak boylarına aile çay bahçeleri yaptıracaktı?

     Hani asma köprülerle Karşıdan Devrek’e girişleri kolaylaştıracaktı?

     Hani yüzme havuzu, spor kompleksleri yaptıracaktı?

     Hani, Egemenlik alanına Hamam yaptıracaktı?

     Hani…

     Haniler saymakla biter mi hiç!

     Ama yaptığı bir şey var elbette. Belediyeye ait mal varlıklarını teker teker satmak…

     İktidar partisi bile onu gözden çıkarmış olmalı ki, Devrek’te adı bile unutuldu neredeyse. Kendi köşesinde kış uykusuna yatmış herhalde.

     Havada uçan değil, yere basan projeler gerek Devrek’e:

     Örneğin, insanlara iş olanağı sağlayan merkezler,

     Spor alanları,

     Kültür ve sanata hizmet veren salonlar,

     Açık hava tiyatro alanları,

     Yürüyüş yolları,

     Bisiklet yolları,

     Alt yapısıyla, üst yapısıyla modern bir kent projesi…

     Çok mu zor?

     Bence zor değil, bunları yapmaya mangal gibi yürek gerek. Cesaret gerek. Çetin bir belediye başkanı olmak gerek…

     Zaten de bizim adı ÇETİN olan bir adayımız var, Hem de belediyecilik deneyimleriyle yüklü bir aday. Seçelim onu, görelim Devrek’te belediyecilik nasıl yapılırmış, değil mi?

    Martın sonu Bahar ve az kaldı bahara artık.

     Millet mi, zillet mi? Günlerini göstermenin vaktidir artık.

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR