Advert
Advert
Advert
DEVREK SEVDAM-II

DEVREK SEVDAM-II

Bu içerik 1095 kez okundu.

    

     Şubat 18’de geldim Devrek’e. Yaklaşık üç ay sonra yani. Gelirken de Sapasağlam gittiğimiz eşimin cenazesi ile döndüm. Saat üç gibi, evin önüne sanki bütün sevdikleri akın etmişler, bizi bekliyorlardı. Hele öğrencileri! Onların tabutun üzerine eğilip ağlamalarını asla unutmayacağım ömrüm oldukça. Cenazeye katılan, bana başsağlığı dileyen tüm Devreklilere ve eşimin arkadaşlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sözün bittiği yerdeyim. Acım büyük. Ama yaşam devam ediyor. Onu Sinop’ta aile mezarlığına defnettik. Artık anılarımızda yaşayacak sonsuza dek…

      Geçen üç buçuk ayda, Devrek siyasetinden uzakta kaldım. Üyesi olduğum, yönetiminde eğiti sekreteri görevi üstlendiğim CHP için çalışamamanın burukluğunu da yaşadım bu arada. Yönetim kurulu arkadaşlarımdan binlerce kez özür diliyorum. Onlar beni aratmadı asla. Özellikle, benim yapmam gereken görevi üstlenen sevgili Selda’ya, Sinan’a, Malike’ye, hele de Emine Kara’ya ne kadar teşekkür etsem azdır.

      Bu kez rüzgâr CHP’den yana Devrek’te. Bunu görmemek için insanda ya partime karşı aşırı bir nefret duygusu ya da akıl tutulması olması gerek. Çünkü Devrek. Bir sosyal demokrasi anlayışının egemen olduğu yerel yönetimi hak ediyor. İnsanca, hakça bir düzen içinde yine yeniden Yeşil Devrek’i inşa edecek tek parti CHP. Bunun aksini söylemek aymazlıktır bence…

      Çetin Başkan, belediyeden emekli olmanın avantajını kullanacak. Projelerinden de söz edeceğim elbette. Ama Devrek onun belediyede çalışırken uğradığı haksızlıkları biliyor. Kendisini Devrek’in en akıllısı ilan eden, ona belki de zulümlerin en büyüğünü yaşattı. Görev yapmadığı birim kalmadı adeta…

      İl Genel Meclisi ve Belediye Encümeni tercihleri ile ilgili de sözlerim olacak gelecek yazılarımda. Ama şimdi en önemlisi Devrek’in hak ettiği yerde yer alması için, yerelde neler yapılması konusu.

      Tarım, hayvancılık bitti ilçemizde. Öncelikle bu alanlarda insanlarımızı yüreklendirecek hamleler gerek.

      Küçük esnaf kan ağlıyor. Onlara yeniden eski canlılığı kazandıracak düzenlemeler gerekli. Küçücük Devrek’te bilmem kaç AVM var. Sözde ucuzluk adına, ne idüğü belirsiz yiyecek ve içecekleri satıyorlar. Halk da bunu hak bayram sanıyor. Ama kalite olmayınca sağlık elden gidiyor. İşte bunu anlatmak gerek öncelikle.

     Belediye neredeyse tüm mal varlıklarını sattı. İktidar olanaklarını kullanmak varken, taşınmazlarını satmak akıllı başkanın işiydi elbet.

      Şehrin eski terminal alanını gereğince değerlendiremediler. Hani o top sahası, panayır yeri dediğimiz alan. Neden orası bir kültür merkezine dönüştürülmesin?

     Cumhuriyet alanını ucubeye çevirdiler. Güzelim ıhlamur ağaçları kökü dibinden kesildi. Kaldırımlar sanki esnafların satış reyonlarına döndürüldü. Hele alanın en müstesna yeri, artık aile çay bahçesi gibi kullanılıyor. Yollar daraltıldı. Kaldırımlar genişletildi. Bunun kime faydası olduğunu Devreklilerin salim kafayla düşünmesi gerekmez mi?

     Kültürel çalışmalar artık yok gibi. Bir iki dernek çalışmaları dışında artık insanların kültürel alanda kendisini değerlendireceği bir merkez düşünülmeli. Böylece gençlerin, kötü alışkanlıklardan kurtulmasına bir nebze katkı sunulabilir elbette.

     Giriştiği başkanlık yarışında Çetin başkana başarı dileklerimi bir kez daha sunuyorum. Sağlık durumum alan çalışmalarına izin vermiyor. Ama yazılarımla ona olan desteğimi sürdüreceğim hep.

     Kolay gelsin başkanım…

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM