Advert
Advert
Advert
DEVREK SEVDAM -11

DEVREK SEVDAM -11

Bu içerik 933 kez okundu.

 

    Şunun şurasında pazar günü seçim var artık. Eskilerin deyişiyle, özellikle de bizim bu yörede ak şeyle kara şey çıkacak ortaya. Ama görünen köy de kılavuz istemiyor. Çetin başkan bu işi bitirmiş. Karşıyaka’daki proje tanıtım toplantısı bunun en güzel örneği. Burada projeleri tek kek saymayacağım ama dikkatimi çeken birkaç noktaya da değinmeden edemeyeceğim:

    Baston ve Yağlı güreş festivali adıyla başlayan festival, sonradan Baston ve Kültür Festivali adını aldı. Adayımızın da belirttiği gibi ülkenin en tanınmış yazarları, sanatçıları Devrek’e geldi. Hatta Festivalimiz, ulusal değil uluslararası boyutlara bile ulaştı. Ne zamana kadar?

    AKP iktidar oluncaya kadar elbette. Birkaç yıl kör topal devam etti. Sonra adı Yeme içme Festivali olup çıktı. Hem de Almanya’dan izine gelenlerin çok olduğu aylara rastlatılarak. Stantlar kuruldu sıra sıra. Hemen hemen hepsi de aynı işi yaptılar. Stant alanı közde pişmiş et kokusundan geçilmedi neredeyse. Stant açanlara sözüm yok!   Ama festivali bu duruma odaklayan AKP zihniyetini şiddetle kınamak geliyor içimden…

    Neyse Çetin Başkan söz verdi. Baston Festivalinin adına yeniden Kültür sözünü sokacak! Ve festivalin adı artık kültürel ağırlıklı anılacak…

    E, stantlar olamayacak mı?

    Onlar da olacak elbette.

    Hem de yeme içme ayrı, giyim giysi ayrı…

    Devrekliler, ürettiklerini, pazarlayacak bu festivallerde.

    Bence projelerin en can alıcı yeri burasıydı.

    Bir de Devrek’te olmayan bir MÜZE sözü var Çetin Başkanın. Hani şu benim Müfide Romanımda Hayalet Ev diye tanımlamaya çalıştığım, kapısında kocaman bir geyik kafası olan ev. Millet Bahçesi’nin yanındaki oldukça yıllanmış ev…

    Sonra Karşıyaka meydanına saat kulesi, Cumhuriyet Meydanının büyük bir bölümünün trafikten arındırılması, yaşanası bir Devrek için olmazsa olmazı.

    Hamam projesi. Bence Bu proje de çok tutar. Eski terminal alanında bulunan Emniyet binasının başka yere naklinden sonra oraya yapılacak bir hamam Devreklilere rahat bir nefes aldırır elbette.

    Çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, her mahalleye yaşlılar için bir dinlenme merkezi. Evde bakım gibi belli yaşı almış kişilere yönelik projesi de güzel.

    Ve en güzeli, Sosyal Belediyecilik anlayışı gereği, projelerini halkın onayıyla gerçekleştirecek olması. Şimdiye kadar hiç olmayan bir belediye uygulaması.

    Şehitler Abidesi sözü de Devrek için olmazsa o0lmazı arasında Çetin Başkanın…

    Şimdi bazıları bu yazımı okuyunca beni Çetin Yalakası diye yaftalayacak. Adım gibi eminim bundan. Ama onlara sözüm, ben bir CHP neferi olarak Çetin değil de Kim aday olsaydı onun yanında yerimi alırdım. Hem de çıkarsız, umarsız.

    Bir ay oldu eşimi kaybettim. Ondan öncesi de üç ay İstanbul’da hastanelerde geçti günlerim. Partime yönetici olarak bile bu süreçte yardımcı olamadım. Sadece YAZIYORUM.

    Buna da yalakalık diyenler olursa canları sağ olsun!

    Çünkü MARTIN SONU BAHAR.

    Çünkü DERMAN BELEDİYECİLİK anlayışı egemen olacak Devrek’e.

    Çünkü Güzel günler, güneşli günler göreceğiz. Artık Güneşi zapt etme zamanıdır.

    Pazar günü oylar CHP’ye…

 

           

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR