Advert
Advert
Advert
MÜJDELER OLSUN BAHAR GELDİ SONUNDA

MÜJDELER OLSUN BAHAR GELDİ SONUNDA

Bu içerik 1130 kez okundu.

   

     Seçim günü akşamından beri hep yandaş medya programlarını dinliyorum dikkatle. Yahu insan bu kadar mı hazımsız olur anlamadım gitti!

      Başta Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde CHP’li belediye başkan adayları seçimde yarışı önde göğüslediler. Eskişehir, Adana, Mersin, İstanbul… Yine kazanılan büyükşehir belediyeleri arasında yer alıyor. Antalya ve diğerleri…

      Yapılan itirazların çok azında sandıklar yeniden sayılırken, geçersiz sayılan oy pusulaları da yeniden değerlendiriliyor. Ama sonuç üç aşağı beş yukarı hep aynı. Sayımı devam eden büyükşehirlerde de CHP önde, önde de olacak!

      Mesele oyların yeniden değerlendirilmesi değil yandaş basında:

      Onlar, seçimi kaybetmeyi bir Beka meselesi gördüklerinden memleket elden gidiyor gözlüğüyle bakıyorlar etrafa.

      Ve onlar, CHP’ye “HDP ile ortaklık yaptın!” diyerek, sözüm ona CHP’nin terör odaklarıyla bu seçimi iktidarı yok etmeye yönelik ikinci bir kalkışma denemesi olarak seçim değerlendirmesi yapmakta ısrar ediyorlar.

      Sayın Yıldırım, İstanbul’da Kürtlerin oyuna da talibim diyerek acaba neyi kastediyordu? O kastettiği Kürtlere daha düne kadar terörist damgasını vuran kendileri değil miydi?

      Doğuda yaratılan korku imparatorluğunun seçime yansımasını hep gördük yıllarca!

      Kendi celladına oy veren idam mahkumları gibi oldular Kürtler. Özellikle kalkınmada öncelikli bölgelerde insanları bir soğana muhtaç bırakmak! İşte tam da burası zurnanın son deliği. Bir de o Tanzim satış kuyruklarına “bereket, bolluk, varlık kuyruğu” demeleri.

      Dünyanın neresinde görülmüş?

      Ülkede yok olan bir ürün, dışarıdan getirtiliyor ve ödediğin paranın üçte ikisine satılıyor. Buna ne dendiğini söylerim ama siz benden iyisini biliyorsunuz!

      Çetin başkan cuma günü mazbatasını alacak ve resmen görevine başlayacak. Benim ondan bir tek isteğim var?

      Şu encümen toplantılarını büyük ekrandan tüm Devreklilere capcanlı yayınlasın. Oradaki konuşmaları, açıklamaları ilçe sakinleri capcanlı duysun. Sonrası kolay: Engel olmak isteyen karşıcıl kişiler, emin olun ikinci kez, daha yaşanası Devrek için Başkana en önden kabul oyu verecekler. Bu, gün gibi aşikâr artık.

      Görevin kutlu olsun! Yapacağın her olumlu projende yanında yer alacağım. Yazılarımda seni hep destekleyeceğim. Olumsuzlukları da kıyasıya eleştireceğim elbette…

      Önümüzdeki hafta belki yazılarıma biraz ara verebilirim. Pazar günü “Hayatım Roman” kitabımı imzalayacağım İzmir’de. Okurlarım İzmir’deki tanışlarına duyururlarsa sevinirim.

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR