Advert
Advert
Advert
OKUMAK MI DEDİNİZ?

OKUMAK MI DEDİNİZ?

Bu içerik 1251 kez okundu.

 

   Hafta sonu İzmir Kitap Fuarındaydım. 2019 yılının en güzel iki gününü geçirdim fuarda. Keşke eşim sağ olmaydı da o güzelliklere, o mutluluğuma ortak olabilseydi. Ama biliyorum ki o bir yerlerde  beni izliyor ve her mutluluğuma o da ortak oluyor. Işıklarda uyusun sevgili eşim. Onsuz yaşamak, zorun zoru. Ama yaşam devam ediyor soluk aldığın sürece. Ve ben onu soluk aldığım sürece, yazdığım her satırda ruhumun derinliklerinden süzerek getireceğim aklıma. Sözcüklerime ondan hasret, ondan sevgi, ondan sabır, ondan içtenlik yükleyeceğim.

    Fuarın birinci günü benim imza günüm değildi. Ama yazdığım şu anda da yayınevinde değerlendirilmekte olan romanım “Kırlangıç Zamanı”nın kahramanı olan, aynı zamanda romanımın önsözünü de yazan Doç. Saliha Özpınar’ın etkinliğine katıldım. Başarılar diledim ona. Bir fuar anısı oralardaki da fotoğraf çektirdik. Sohbet ettik bol bol romanım üstüne. Dört gözle yayınlanmasını bekleyenlerden o da!

    Nurgül Bakır öğretmenle yan yanaydık Pazar günü imza töreni saatlerimizde. Kitaplarımızı imzaladık, birbirimize kitaplarımızı takdim ettik. Yıllar sonra, birlikte çalıştığımız öğretmenlik günlerimizden anılarımızı anımsayıp kimilerine güldük, kimilerinde de buruk bir suskunluk içinde kaldık öylece.

    Kitap imza günüme gelemeyen arkadaşlarım oldu çok çok. Ama biliyorum ki o arkadaşlarım, olanak bulsalardı, mutlaka gelirlerdi. Sevinç’ime sevinç katarlardı.

    Aynur Çınar geldi. Hasta haliyle beni yalnız bırakmadı hiç. İki saat sohbet ettik geçmişe dair. Süleyman Çınar’ı andık. Onlarla geçen Hışıroğlu Köyü anılarımızı tazeledik.

    Ahalk TV’den Melike Mülkiye Al geldi. Romanlarım hakkında söyleştik. O da eşini yitirdi yakın zamanda. Baş sağlığı diledim. İstanbul Kitap Fuarında daha kapsamlı görüşmek üzere ayrıldık.

    Ve İzmirli kitap dostları, akın akın fuarı doldurdular. Giriş kuyruğu fuar alanı dışına taştı. Her gelenin elinde en az iki poşet dolusu kitap vardı umarım aldıkları kitapları okurlar…



                                                          Doç. Saliha Özpınar’la…


                                           Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Melike Mülkiye Al ile…


                                                              Fuar katılımcılarının en biricikleri…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR