Advert
Advert
Advert
                              BİR MAYIS

BİR MAYIS

Bu içerik 1422 kez okundu.

   

    Bugün Bir Mayıs…

    İşçinin, emekçinin bayramı…

    İnsanlık tarihi başlayalıdan bu yana, işçi, emekçi sınıfı, işveren, hazır yiyen sınıfı var olagelmiştir. Bundan böyle de olacaktır elbette insanlık var oldukça… Bir yanda çalışan, emekçi; diğer yanda onun ürettikleriyle zenginliklerine zenginlik katan emek hırsızları…

    Ülkemizde bir mayısı Bahar Bayramı diye yutturan zihniyet, bayram içeriğini unutturarak nihayet İşçi Bayramı diyebildi yıllar sonra. Ama bir terslik var gene de! İşçinin, emekçinin bayramında, memura bir günlük tatil; işçi emekçi iş başında. Özellikle de özel sektörde çalışanlar ve merdiven altı işçileri…

    Hak, hukuk, adalete en çok gereksinim duyduğumuz zamandayız şimdi. Baksanıza, sandıkta kazanılanı, masa başında almanın hesaplarını yapıyorlar. Bavullar dolusu belgelerle başvurdular   YSK’ya. Ve YSK da bu başvuruları kabul etti.

    İyi ya, daha önceki seçimlerde neredeydi bu iktidar partisi?

    O seçimlerde yolsuzluk, usulsüzlük yok muydu?

    “Ölüleri mezardan kaldırıp oy kullandırın!” diyen zihniyet, şimdi bütün seçim hilelerini CHP”nin başına yıkmak için var gücüyle çalışıyor. Örgütlü bir sandık suçu işlenmiş güya!

    Bu iddiaya kargalar bile gülmez mi sizce.

    “Seçim arifesinde bu seçim dünyanın en güvenilir bir seçim sistemine sahiptir.”  Diyenler, seçim mağlubiyetini tadınca dil değiştiriverdiler aniden. Peki, ne değişti?

    Değişen seçmen anlayışı. Değişen artık seçmenlerin zihniyetleri… Hani o birilerinin koyun gibi gördüğü seçmenler artık kendilerini sürü yerine koyanın art niyetini çözmeye başladılar. Ama ne yazık ki “Senden Cumhurbaşkanı olmaz!” diyen bazı zatı muhteremler de rıhtıma yanaşan gemi gibi iktidar partisine payanda oldular. Gel gelelim, o bile yetmedi. Millete zillet yaftası da bozmadı oyunlarını. Ankara’da, İstanbul’da, Mersin’de kaybettiler. Hani o “İstanbul’u kaybedersek bütün ülkeyi yitirmiş sayarım.”  Diyen asrın lideri var ya! Sesi soluğu çıkmaz oldu. “Bükemediğin bileği öpeceksin!” sözünü ben söylemedim. Artık masa üstü dalavereleri bırakın! İstanbul’u  sosyal demokrat başkanın güvenli ellerine teslim edin. Projelerinin yaşam bulmasına katkı sunun. Görün bakalım Derman Belediyecilik anlayışı bu memlekete baharı m yaşatacak yoksa baharı görmeden kışa mı çevirecek!

    CHP’yi terör odaklarıyla özdeş tutanlar, kendileri terör estiriyorlar şimdi. Baksanıza bir inek çalan çıktı, Çubuk’ta Kılıçdaroğlu’na saldırdı. Bir linç girişimiydi, zor da olsa önlendi bu girişim.

    Sözün burasında başta Genel başkanımız Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm CHP’lilere geçmiş olsun diyorum.

    Gün gelir, hesap sorulur elbette zalimlerden, zulmedenlerden… Baharı gördük ya! Baharın sonu da yaz elbette…

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM