Advert
Advert
Advert
BİZİ SALAK MI SANDINIZ HI?

BİZİ SALAK MI SANDINIZ HI?

Bu içerik 2047 kez okundu.

Başkanlık Sistemi tartışmaları devam ederken gündemi yine değiştiriverdiler: “Partili Cumhurbaşkanı!” Oysa daha düne kadar, Türk tipi başkanlık diye bir kavram getirip memlekette başkanlık sistemini arzulayanlar, partili cumhurbaşkanı diyerek asıl niyetlerini ortaya koymuş oldular. Ne demek partili cumhurbaşkanı?

   Zaten şimdi görevde olan, partili cumhurbaşkanı değil mi? Haziran seçimlerinden önce sahaya inip dört yüz vekil istemedi mi partisine? İstediğini alamayınca baskın bir erken seçim gerçekleştirme-di mi? Ve kasım seçimlerinde terörün gölgesinde partisini tek başına iktidar yapmadı mı? Dahası,  kendi atadığı parti başkanını ve hükümet başkanını yine kendisi azletmedi mi? Ne istediyse olmuyor mu? Devleti ve hükümeti sarayından yönetmiyor mu zaten!

    Ha, bütün bu fiili yetkilerini bir de anayasaya yerleştirmek istiyor. Zaten fiilen başkan ya? Bir de partili kavramıyla anayasada yer alınca, partisine hükmetmesi daha da kolaylaşacak!

    Peki partili cumhurbaşkanı, kendisine muhalefet edenlere karşı nasıl bir tavır alacak?

    İşte orası vahim gerçekten… Muhalefet diye bir şey tanımıyor ki kendisi. Ona sinek vızıltısı bile gelmiyor muhalefetin sesi. Kendisine hakaret addederek veriyor mahkemeye. Olmadı, kah muhtarları topluyor, kah iş adamlarını, kah sözüm ona bilim adamlarını, güya akıllı adamları; onlara şikayet ediyor muhalefeti. Muhalefetten gelen ne olursa olsun, kulak arkası ediveriyor…

    Ekonomiye, bilime, teknolojiye, ulaşıma, ihaleye… Ülke için ne elzemse onun bilgisi dışında gerçekleşmiyor. Onaylamadığı hiçbir şey hayata geçirilmiyor. Partisinde büyük bir itibarı var. El üstünde tutuluyor. Hatta öyle ki ona kutsal bir kişilik bile kazandırılıyor partisinde. Parmağıyla neyi işaret ederse yıkıp geçiyor doğrusu…

    Partili cumhurbaşkanı, seçildikten sonra ettiği yemine hiç sadık kalmadı ki? Hep taraf oldu. Taraf olmayanı da bertaraf etti. Memleket yangın yerine dönerken, dış ilişkilerimiz her geçen gün dibe vururken, ekonomimiz çökme noktasına gelirken, işsizlik, geçim derdi memlekette had noktasına ulaşmışken, devleti idare edenlerin uğraştıkları şeye bakın!

    Bunlar gerçekten bizi salak sanıyor.

    Salak mıyız yoksa!

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR