Advert
Advert
Advert
HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK (Hrşyçkgzllck)

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK (Hrşyçkgzllck)

Bu içerik 898 kez okundu.

       

     Yazımın başlığını seçim sonuna kadar aynen bırakmaya söz verdim kendime. Nedeni malum. Bazı çevrelerin bu sloganı terör odaklarıyla ilişkilendirmeleri. Yahu her şeyin çok güzel olması ile terörün ne alakası var ki?

     Maksat amacını aşarsa sonuç da bu olur elbette. YSK seçimlerin yenilenmesine -ama sadece Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinin- neden karar verdi? Hani YSK’nın yedek üyelerinin oy kullanma hakları kanunen yoktu? Üstelik YSK başkanına rağmen bir karar alınması da manidar değil mi sizce de? Peki şimdi ne olacak?

      Her şey çok güzel olacak elbette. Ekrem İmamoğlu, sakin ve birleş-tirici gücüyle gümbür gümbür geliyor. Kendi deyişi: “Cumhurbaş-kanından da oy alacağım!”

       Alır mı bilmem ama sosyal medyada, televizyon programlarında CHP adayının çıtasını her geçen gün yukarılara taşıdığı belli. Çünkü İstanbullu seçmenler, ona büyük haksızlık yapıldığı inancında. Hal böyle olunca da kimi AKPliler de oylarını CHP adayına verme yönündeler. Bunu da açıkça söylemekten çekinmiyorlar.

       Başta Cumhurbaşkanı ve Binali Yıldırım olmak üzere tek bir ağız-dan “Çaldılar!” diyorlar. Kim çaldı? Çalma ile ilgili en küçük bir açıklama ya da yorum gelmedi YSK’dan. Dedim ya seçimi geçersiz kılmak için akla gelen bütün illegal yolları denediler ve başardılar da üstelik…

       Şimdi dört gözle 23 Haziran’ı bekliyoruz. Biliyoruz ki Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u dünyanın hatırı sayılır şehirleri arasına sokan projeleriyle göz dolduruyor. Mazbatayı aldıktan hemen sonra yürürlüğe koyduğu ramazan pidesinin bir liradan satılması bile onun halka olan sevgisinin bir yansıması değil mi?

       Suyu da ucuzlatacaktı. Öğrenci ulaşım bedellerini yarı yarıya indi-recekti ama elinden yetki alınıverdi. Şimdi bazı medya kaynaklarından öğreniyoruz ki CHP adayının bu projesini AKP adayı aynen almış programına. Kopyacı olduklarını biliyorduk da kopyasını bile çaldıklarını bu vesile ile duymuş olduk.

        Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Bu sözü ben söylemiyorum. Yüzyıllar ötesinden süzülerek gelmiş bir halk sözü. Doğru mu? Elbette doğru. Çünkü bizim memleketimizde olmaz olmaz demeyin, olmaz olmaz… 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR