Advert
Advert
Advert
HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK (Hrşyçkgzllck)

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK (Hrşyçkgzllck)

Bu içerik 826 kez okundu.

     İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine artık sayılı günler kaldı. Geri sayım başladı neredeyse.

     Ekrem İmamoğlu bütün mütevaziliği ile seçmenle bütünleşirken Binali Yıldırım, sadece çamur atmakla meşgul. Hâlâ seçimde hırsızlık yapıldığı iddialarını desteksiz savunuyor. Ve kendini mağdur ilan etti. Çalınan oyların kendisine ait olduğunu söylüyor. Yanlış adamların sandık görevlerine atandığı için işleri düzgün yapmadılar. Bu yüzden de onlar yüzünden biz mağdur olduk diyor. Gerçekten öyle mi?

    Bu memleketin birçok hakimi, daha önce YSK’da görev yapmışları bu iptalin gereksiz ve haksız olduğunu dillendiriyor yandaş olmayan kanallarda. Ama yandaş kanallar CHP’yi topa tutuyor. Ta yüz yıl öncesinden başlayıp olmadık lekeler sürmeye devam ediyor aymazca. Ve bu yalanlara kendileri de inanıyor neredeyse. Ağzından salyalar akan kanal programcıları sanırım CHP’ye saldırdıkça iktidar tarafından nemalanıyor.

    Bu seçim her şeye rağmen yapılacak 23 Haziran’da.

    Bir tarafta iktidarın tüm olanaklarından faydalanan AKP adayı diğer yandan halkın duyarlılığıyla bankalara koşup yatırdığı 20 TL’lerle biriken paralarla seçim yarışına katılan CHP adayı.

    CHP adayı zaten seçilmişti. YSK, iktidar baskısıyla aldı mazbatasını. Bir onur mücadelesi yapıyor şimdi. Ve bu mücadelede herkesi kucaklayan, herkesle gönül bağı kuran kimliğiyle göz dolduruyor. Seçmen gittiği her yerde bağrına basıyor onu. Bu kez açık ara başkan seçileceği kesin gibi. Ama bu rehavete kapılmamak gerek. Sandıklara sahip çıkıp, oyun bozanlara göz açtırmamak gerek. Özellikle sandıklar açılınca, oyların dikkatlice takip edilmesi çok önemli.

    CHP, 31 Mart’ta bunu başardı. Şimdi de başaracağından kimsenin kuşkusu olmasın.

    İktidarın İstanbul’u kaybetmesi demek, belediyeden haksız kazanç sağlayanların sükût u hayale uğraması demek. Yandaş rantçıların ocağına incir dikilmesi demek…

    Cumhurbaşkanı öyle bir konuşuyor ki, iptal edilen seçimlerde yolsuzluk, hırsızlık, usulsüzlük yapıldığını söylüyor her konuşmasında. Ama YSK gerekçesinde o açıkladıklarına dair hiçbir bilgi yok. Öyleyse hırsız kim? Bunu da açıklasa millete karşı daha dürüst davranmış olmaz mı?

    Ama kazın ayağı öyle değil. Seçmenden oy almanın yolu, onun aklıyla oynama değil mi bir açıdan…

    Kılıçdaroğlu süreci çok güzel yönetiyor. Kırmadan, dökmeden, sadece hak-hukuk ve adalet diyerek adil bir seçim süreci geçirilmesi dileğini söylüyor her fırsatta. Seçim propagandasını, adayına bırakıyor. İşin doğrusu da bu değil mi?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM