Advert
Advert
Advert
 BİZ BU MUYUZ ŞİMDİ!

BİZ BU MUYUZ ŞİMDİ!

Bu içerik 1931 kez okundu.

Ülke kan gölüne dönmüş! Biz saz, söz, caz; düğün, bayram… Günümüzü gün ediyoruz vesselam!

   Ülke kan gölüne dönmüş! Biz mecliste, dergahta; bağda, bahçede, çayhanede, kahvehanede günün anlam ve önemine binaen tek bir kelam etmiyoruz vesselam!

   Ülke kan gölüne dönmüş! İşimiz gücümüz birbirimizle didişmek… Ağza alınmayacak küfürlerle birbirimizin hatırını kırmak vesselam!

   Ülke kan gölüne dönmüş! Bir an olsun şu terör belasından kendimizi kurtaralım adına proje ortaya koyan yok nedense! Bu konuda bir iki söz edene de teröristlerle işbirliği ediyor demekte marifetimiz çok büyük vesselam!

   Vesselam ki, ülkemiz her geçen gün savaş bataklığına sürüklenirken ne ülkeyi idare edenlerden, ne de idare edilenlerden em küçük bir hayıflanma yok. Bu ülkenin sade bir yurttaşı olarak bu duruma gerçekten çok üzülüyorum. Ülkeyi yönetenleri bu umursamazlıkları için binlerce kez kınıyorum. Onlar ki, terör organları arasında bile ayrım yapıyor; yazıklar olsun diyorum…

   Onlar ki, kimi terör örgütünü yaramaz çocuklar, yine yaramazlık yapmışlar diyerek hafife alıyorsa! Onlar ki o terör örgütünün attığı füzeler için “Yerçekimi kuralı çerçevesinde düşmüşler. Bu bir fizik kanunu diyebiliyorsa!

   Onlar ki füzelerin atıldığı kentte yaşayanlara abdest almadan dışarı çıkmayın diyebiliyorsa;

   Onlar ki, onca şehit varken, onca masum insanın canı yanmışken zevk ü sefalarından taviz vermiyorsa… Yazıklar olsun diyorum onlara…

   Ve gün gelir, devran döner diyorum. Bu millet sizden bunun hesabını misliyle sorar diyorum.

   Diyorum da böyle bir millet var mı diye de düşünüyorum kara kara maalesef!

                                               YAĞMUR VE DEVREK

   Birkaç gündür yağan yağmur, Devrek’te yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Zaten kevgire dönmüş cadde ve sokaklar, yağmur yüzünden çamur deryasına döndü. Batıp çıkmadan yürümek mümkün değil kaldırımlarda. Aynı anda birçok yerde başlayan çalışmalar nedeniyle harabeye dönen şehir, şimdi de yağmurla, çamurla boğuşuyor.

    Kapalı otopark alanı, yağmur sularıyla dolunca ortaya ilginç manzaralar çıktı. Orası sanki bir yüzme havuzunu andırdı. Ne güzel olurdu orası belediyenin bir sosyal alan projesi çerçevesinde kapalı bir yüzme havuzu haline getirilseydi. İnsanlarımıza yaz kış, o güzelim yüzme sporunu yapması olanağı verilseydi. Yaşamak sadece maddiyat üzerine mi kurulu! Ne olurdu kentte ve yörede yaşayan insanlara böylesine güzel hizmetler verilseydi! Bütçe mi yok? İnanmam. Onca açılış merasimlerine, türlü nedenlerle yapılan toplantılara ve yemeklere bulunan para herhalde yüzme havuzu için de kolayca bulunabilirdi. Olmadı! Sahibi olduğu gayrimenkullerden bir ikisini daha satabilirdi belediye değil mi?

     Benimkisi de aç ayının rüyasında armut görmesine benziyor galiba…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR