Advert
Advert
Advert
DOKUNMA KEYFİNE

DOKUNMA KEYFİNE

Bu içerik 1137 kez okundu.

 

Dokunma keyfine yalan dünyanın

İpini eline dolamış gider

Gözlerimin yaşı bana gizlidir

Dertliyi dertsizi sulamış gider

 

Kimi hızlı gider uzun yol tutar

Kimi altın satar kimi pul tutar

Kimi soğan bulmaz kimi bal yutar

Kimi parmağını yalamış gider

 

Mahzuni bu nasıl yazı Mahzuni

Bazen şerif olur bazen Mahzuni

Yurdunda anasız kuzu Mahzuni

İnsanlık ardından melemiş gider

                                          Mahzuni Şerif

           

     Sözleriyle, ezgisiyle Anadolu insanının garipliğini, mahzunluğunu yansıtan halk türkülerimiz, doğrudan söyleyemediğimiz duygularımızı anlamlandırmada bulunmaz bir kaynaktır yazılarımıza. Benim düşüncelerime, duygularıma ortak olan ozanlarımızdan biri de Mahzuni Şerif…

    Yakın tarihimizin usta ozanlarından Mahzuni, tıpkı yüzyıllar öncesinin halk ozanları gibi gerçekleri yıllar öncesinden görüp geleceğe ışık tutan sanatçılarımızdan sadece biri. Dizeleri dikkatlice okunduğunda aslında kitaplar dolusu dillendirilebilecek memleket sorunlarını sözcüklere derin anlamlar sığdırarak bir şiirle anlatabilmiştir.

    Yıllar önce belediyeler tanzim satış adıyla halka piyasalarda zor bulunan yiyecek ve türlü malzemeleri ucuz ve kaliteli sunan hizmetler yapıyordu. AKP iktidarı, aldığı bir kararla belediyelerden Tanzim Satış hizmetlerini kaldırdı. Örneğin İBB, sadece halka ucuz ekmek satmaya devam etti sonrasında…

    2018 ve 2019 yılı.

    Tanzim Satışları kaldıran iktidar, bu kez kendisi aynı yola başvurdu. Çünkü yoksulluk, yokluk almış başını gidiyordu. Bir de yerel seçimler vardı elbette. Halktan oy devşirmenin yolu ona bir parmak bal süsü verilmiş reçel yalatmaktı.

    Pazarlarda soğan, patates neredeyse yok hükmündeydi. Bulunabilen yerlerde ise kilosu on lirayı aşmıştı. İşte bu Tanzim Satışları, halka ucuz soğan ve patates sunmak için açtılar ilkin. Sonra da her tür yiyecek malzemeleri satılmaya başlandı.

    Ne zamana kadar?

    Bu girişimle oy devşirilemeyeceğini anlayıncaya kadar elbette. Baktılar ki halktan oy devşirmek artık o kadar kolay değil, vazgeçtiler o girişimden.

    31 Mart yerel seçimlerinde kaybettiler büyük şehirlerde seçimi. Başta İzmir, Ankara olmak üzere birçok şehirde belediye başkanlıklarını adına birçok aşağılayıcı sözler kullandıkları – Zillet – Millet İttifakı kazandı. İstanbul’da da kaybettiler gerçekte. Ama iktidar sahibi, “İstanbul’u yitirirsek tüm ülkeyi kaybetmiş oluruz” diyerek iptal ettirdi seçimi. 23 Haziran’da da aldı boyunun ölçüsünü. On üç bin fark, neredeyse milyonu buldu. Şimdi artık seçim için bir kulp bulamayacaklarını anlayınca da daha seçim yasakları kalkmadan kutladılar Ekrem İmamoğlu’nu.

    Ama malum medya hala devam ediyor karalama çalışmalarına. Çünkü adamlarda gerçekten de utanma kalmamış hiç. Bükemediğin bileği öpeceksin kardeşim. Artık devran döndü. İstediğiniz kadar kara çalmaya kalkışın, milleti eskisi gibi kandıramayacaksınız…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM